Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zaradi odločitve Harley-Davidsona je Donald Trump besen
Zaradi odločitve Harley-Davidsona je Donald Trump besen
Ameriški proizvajalec motociklov je pred kratkim javnosti sporočil, da je podpisal pogodbo o dolgoročnem sodelovanju s kitajskim podjetjem Zhejiang Qianjiang Motorcycle, kar nikakor ni bilo po godu ameriškemu predsedniku.
Peter Pirkovič
22. junij 2019 | 7:14:20

Sodelovanje dveh podjetij prinaša nove poslovne priložnosti za HD, ki bo s pomočjo kitajskega partnerja v mestu Wenling, v provinci Zhejiang na vzhodu Kitajske, izdeloval motocikel manjših dimenzij s 338-kubičnim motorjem. Izdelek naj bi na trg prišel konec prihodnjega leta, a bo najverjetneje na voljo zgolj za azijske trge. 

Podjetje Zhejiang Qianjiang Motorcycle Co Ltd je bilo ustanovljeno leta 1985 in je danes hčerinska družba Geely Technology Group, specializirano za raziskave, razvoj, proizvodnjo in prodajo motornih koles. Leta 2005 jih je kupila italijanska družba Benelli, ki ima prav tako bogato zgodovino z dvokolesniki. Harleyjeva poteza je razbesnela predsednika Trumpa, ki se zavzema, da bi domača podjetja ohranjala in povečevala proizvodnjo doma in ne v tujini. Kakšne bodo posledice za HD, za zdaj ni znano.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija