Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poostren nadzor motoristov, velik poudarek cestam v Posočju
Poostren nadzor motoristov, velik poudarek cestam v Posočju
Policisti, ki so pretekli teden začeli nadzirati voznike motornih koles, so svoje aktivnosti nadgradili še z nekaterimi drugimi ukrepi. Posebej problematične so ceste v Posočju.
Uredništvo Policija
8. julij 2019 | 13:11:45

Na območju PU Nova Gorica so obravnavali že 46 prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles, trije vozniki motornih koles so v prometnih nesrečah umrli, umrla je tudi sopotnica na motornem kolesu, 11 voznikov in ena sopotnica je bilo hudo telesno poškodovanih, 15 voznikov motornih koles pa lahko telesno poškodovanih. Od 46 udeleženih voznikov motornih koles v prometnih nesrečah je bilo 37 povzročiteljev. 

Večinoma so udeleženi tuji državljani, predvsem državljani Avstrije, v manjšem deležu tudi Italije, Nemčije, Slovaške. Največ letošnjih prometnih nesreč se je zgodilo na relacijah Kobarid–Bovec–Trenta–Vršič, podatek je primerljiv tudi s preteklimi leti. V teh hujših nesrečah so motoristi večkrat vozili v skupinah, za katere veljajo določene posebnosti in načini vožnje. Posameznik je bolj kot na svojo vožnjo pozoren na vožnjo oz. manevre predhodnika. Če je prvi ali več voznikov v skupini še uspešno zaključil manever prehitevanja, ni nujno, da lahko to varno storijo tudi ostali motoristi v skupini. K padcu koncentracije dodatno prispevata še utrujenost po večjem številu prevoženih kilometrov in vročina. Relacije v Zgornjem Posočju so v zadnjih petnajstih letih "magnet" za domače in tuje voznike motornih koles. Gre za panoramsko turistično cesto in zahtevno konfiguracijo cest, ki so še posebej skozi dolino Trente dokaj ozke.

Temu primerno se policisti na črno statistiko odzivajo, zato so v teh dneh spet bolj pozorni na voznike motociklov. Ob koncih tedna, ko je frekvenca motoristov najvišja, policisti izvajajo nadzor s posebnimi prometnimi skupinami policistov, ki na različnih lokacijah nadzirajo cestni promet. Za izboljšanje prometne varnosti je PU Nova Gorica pripravila tudi načrt aktivnosti, s katerimi so okrepili nadzor na tem območju. Ob določenih dnevih imajo pomoč helikopterske policijske enote in policiste, ki merijo glasnost izpušnega sistema s pomočjo fonometra oziroma uporabljajo sistem ANPR, za prepoznavo registrskih tablic.

Prvi takšen dvodnevni nadzor je potekal v začetku minulega tedna, ko je bilo ustavljenih 61 voznikov motornih vozil, pri katerih so odkrili večje število (40) prekrškov, kot so prekoračitev hitrosti, tehnične pomanjkljivosti vozil, neupoštevanje prometne signalizacije, nepravilno prehitevanje, vožnja po nepravilni strani vozišča, pod vplivom prepovedanih drog in drugi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Kaj te meri z metrom?
8.7.2019 14:35:00
Jože
Koliko dB hrupa bo oddal "friziran auspuh" in meri točko 1 m oddaljenosti mikrofona, kjer se meritev izvaja potem. Potem pa zahtevaš cerifikat za meter, ki ga verjetno slednji nima, in meritev pade...
8.7.2019 16:38:16
DasAuto
Glede na to, da policija merta ne kupuje v lokalni trgovini za par evrov, kot to počnemo ostali, bi bila velika šlamparija, da bi meritev padla na taki osnovi...
8.7.2019 16:52:56
alfafil
In če imaš homologiran, nedotaknjen izpuh in ti slučajno izmeri čez dovoljeno mero hrupa? Kaj po tem?
8.7.2019 17:13:03
aichi
Podobn štos je kazen za varnostno razdaljo... tud če unadva izmerita, ti v avtu ne moreš
8.7.2019 18:14:02
Jon
Hehe...da se vam samo nasmeji clovek...
8.7.2019 22:02:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija