Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lahko je tudi dolgoprogaš
motonovice   |   BMW C400 GT
Lahko je tudi dolgoprogaš
Pri BMW-ju so lani proti koncu leta prodajno paleto dopolnili z novim C400 GT, ki sem ga imel priložnost za kratek čas preskušati. Izjemno zanimiv, oblikovno privlačnejši kot brat z oznako X, uporabnika pa prepričuje z dovolj zmogljivim pogonskim agregatom in podatkovno digitalizacijo.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
17. september 2019 | 8:37:33

Bavarci so z novim C400 GT želeli zajeti nove kupce, tiste, ki jim je nekoliko bližje beseda prestiž in napredne rešitve. Osnovo so v tem primeru vzeli od modela X in mu uspeli narisati lično zunanjo podobo. Da je temu tako najprej opozorijo LED sprednja in zadnja svetila, kar je v tem velikostnem razredu redkost. Polni LED žarometi, ki so zapisani na seznamu serijske opreme, vožnjo ponoči vozniku precej olajšajo, dodaten občutek varnosti pa prinaša sistem ASC, ki skrbi, da se zadnje pogonsko kolo ne bi v zavoju zavrtelo v prazno.

Položaj za krmilom bo zadovoljil tudi tiste s 190 centimetrov višine, k udobju pa dodatno prispeva še mehek in širok sedeža (višina sedeža je 77 cm nad tlemi), ki je lahko dober temelj za nekoliko daljše poti. Noge sem večino časa imel v klasičnem položaju, šele pri vstopu na avtocesto, ko se hitrosti nekoliko povišajo, C400 GT nudi dodatno površino, da bi noge tačas, v mojem primeru skoraj iztegnjene, primerno počivale.

Inženirji so GT-ju namenili znan 25-kilovatni enovaljni vodno hlajeni agregat, ki dovolj dobro kljubuje 225 kilogramov skupne teže in teži voznika. Brezstični ključ, ki ga imam ves čas v žepu, omogoča zagon v dveh potezah. Pritisk na glavni sredinski gumb sproži kontakt, stisk zavore in pospravljeno stransko stojalo pa pomeni varen zagon motorja. Enovaljni agregat v povezavi z brezstopenjskim menjalnikom brez sunkov prenaša navor na zadnje kolo, kar se za krmilom pokaže v popolni eleganci. C400 GT se kakopak zelo dobro znajde med zavoji, a je nagibanje in hitrost precej odvisna od samega posameznika. Sam precej raje vozim umirjeno, si spotoma ogledujem še okolico in nenehno opazujem dogajanje v prometu. Poletni meseci so na naših cestah prometno zelo obremenjeni. Zvezno, a ne najbolj dinamično pospeševanje omogoča vožnjo do največ 145 km/h, a je to je za GT-ja hoja po robu, ki se ne izplača. Veliko bolj elegantno se počuti pri 90 oziroma 120 km/h po avtocesti. S takšno lahkotno vožnjo se vam Bavarec zahvali tudi z ugodno porabo goriva, ki redko gre čez 4 litre. S skoraj 13 litri veliko posodo za gorivo (4 litre je rezerve) sem prevozil skoraj 300 kilometrov. Dovolj za to kar v osnovi nudi srednje velik skuter.

Pri BMW-ju C 400 GT velja poudariti, da je eden redkih v tem razredu, ki ima vgrajen 6,5-palčni TFT osrednji podatkovni zaslon, preko katerega je možno spremljati večino potovalnih podatkov in upravljati nekaj sistemov. Med drugim tudi Bluetooth za potrebe povezave z mobilnim telefonom (ta omogoča samo izpisovanje podatkov). Dodatno je bil testni skuter opremljen še z ogrevanim sedežem in ročicami, kar ga uvršča med dvokolesnike za morebitno celoletno uporabo, ni manjkal niti tempomat in velik prostor za čelado, ki je uporaben le, ko motor stoji na mestu. Namreč, z dviganjem sedeža se pod njim skriva nekaj odlagalnega prostora za drobnarije in mesto s funkcijo povečanja, z namenom, da pod sedež lahko položim čelado. A dokler bo prostor v uporabi, motorja ne bo možno zagnati. Še dve mini uporabni odlagalni mesti (zaklenjen predal) sta dobili mesto pod krmilom, med dodatno opremo testnega motorja je znašel še uporaben 30-litrski zadnji kovček. Kaj pa cena? Ker gre za nekoliko bolj izpiljeno izvedbo, je začetna cena postavljena na okroglih 8 tisočakov, a tu je še dobrih tisoč evrov dodatne opreme.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ni slab skuter za ženske.
17.9.2019 10:14:01
alfafil
Ne morem še brez motorja, ampak, ker se malo vozim, me mika, da zamenjam CBF 1000 za kakšnega maxija, po možnosti 2 cilindra. BMW sploh nima svojo mašino za skuterje.Baje je korejc noter.
17.9.2019 15:01:52
spartan
Saj 800 cc in 1000 cc je tudi Rotaxova pogruntavscina. 300 pa indijska.
17.9.2019 21:19:29
spartan
@Alfafil...Jezus, kaj govoris. Kdo te bo pa pozdravil s skuterjem
17.9.2019 21:22:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija