Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Londonski muzej motociklov se zapira, motorji na dražbo
motonovice   |   Velika Britanija
Londonski muzej motociklov se zapira, motorji na dražbo
Po dvajsetih letih je svoja vrata zaprl londonski muzej motociklov. Razlog: vse višja najemnina in pomanjkanje sredstev. Konec tedna bodo na dražbi kupcem ponudili večino izmed 200 nekdanjih eksponatov.
Urša Prosenjak
16. oktober 2019 | 7:35:50

Glavni razlog za zaprtje naj bi bili hitro naraščajoči stroški najemnine, ki se je v zadnjih letih kar podvojila. Vodstvo muzeja je brez uspeha iskalo novo lokacijo, ki bi po dostopni ceni zagotavljala ustrezne pogoje, obenem pa so se trudili zbrati sredstva, ki bi pokrila stroške, naposled pa so morali priznati poraz in muzej zapreti. Zbirko bodo to soboto prodali na dražbi.

Več kot polovica zbirke je last ustanovitelja muzeja Billa Crosbyja, ki je motorna kolesa zbiral skoraj 65 let. V muzeju, ki je svoja vrata odprl leta 1999, je bila njegova celotna zasebna zbirka 200 motociklov, najstarejši nosijo celo letnico 1907.

Med muzejskimi artefakti pa so še starejši motorji. Med njimi je Bone Shaker iz leta 1870. Na trgu se bodo tako zdaj pojavili izjemno redki motocikli nepredstavljive vrednosti, kot denimo BSA Goldstar in Triumph triple. Ni pa še znano, ali bo katere izmed njih Bill Crosby vendarle obdržal.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija