Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Futuristična fantazija
motonovice   |   Koncepti: Maserati Electric Superbike
Futuristična fantazija
Včasih se poraja vprašanje, zakaj proizvajalci prestižnih športnih avtomobilov ne razmišljajo tudi o dveh kolesih.
Artur Švarc
12. november 2019 | 6:55:47

Tomaš Kleka, 20-letni študent iz Brna, si je zamislil električni motocikel z Maseratijevo znamko.

Nos motocikla spominja na pošast iz Aliena, logotip na boku pa vzporedno jemlje tudi značilne Maseratijeve bočne zračnike, kolesa pa so vpeta na obodu.

Čeprav je koncept lep, Maserati seveda ne bo šel v izdelavo motociklov, ne običajnih, ne futurističnih. Maserati, ki je pravkar postal del združenega velikana PSA – FCA, v naslednjih letih pa bo vsak njihov novi model dobil tudi električno izvedbo.

Je pa treba spomniti, da Maserati je izdeloval motocikle med 1953 in 1960. Oziroma natančneje, motocikli so nosili znamko trizoba. Maserati se je 1950 razdelil na tri tovarne: Maserati Automobili, Fonderie di Modena, livarno in Fabbrica Candele e Accumulatori Maerati, znani FCAM, kjer so izdelovali svečke in žarnice.

Zaradi administrativne napake, je FCAM obdržal tudi pravico do Tridenta, znanega logotipa. Tovarna je izkoristila dolce vita obdobje in povpraševanje po motociklih. Kupili so Italmoto in se z DKW-jem dogovorili za agregate. A močna konkurenca je Masearati Motori (alias Italmoto) že 1960 vrgla iz igre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija