Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
152 kilogramov in 234 konjev za 105 tisočakov
motonovice   |   Na meji mogočega
152 kilogramov in 234 konjev za 105 tisočakov
Pri Ducatiju so spet dokazali, zakaj so tako zelo posebna motociklistična znamka. Razvili so novo verzijo super motocikla, ki se pohvali z izjemnimi številkami. Pri tem jim je izdatno pomagalo tudi slovensko podjetje.
Peter Pirkovič Ducati
7. februar 2020 | 22:14:00

Njihovo novo orožje, ki niti slučajno ne bo poceni, je V4 Superleggera oziroma super lahka. To na papirju pomeni, da 159 kilogramov suhe teže, a z izbiro Akrapovičevega izpušnega sistema, uporabnik prihrani še dodatnih 7 kilogramov teže. 

Te izjemne podatke o prihranku teže, so omogočili okvir in karbonska nihajka iz karbona ter ogromno sestavnih delov iz titana in magnezija. Na zunaj je opaziti precejšnjo podobnost z dirkalnikom Desmosedici GP16, vsaj kar se tiče aerodinamičnih dodatkov (krilca), kajti na ta račun so razvojniki uspeli doseči dvakrat večji aerodinamični potisk kot pri drugih dirkaških bratih. Pri 270 km/h iz tega naslova nastane za 50 kilogramov potiska. Pogonski agregat Desmosedici Stradale zmore razvijati 162 kilovatov oziroma 174 kilovatov pri 15.500 vrtljajih, če je ta opremljen z Racing kit, ki med drugim vključuje tudi slovenski izpušni sistem.

Italijani so napovedali, da bodo izdelali vsega 500 primerkov, ceno pri nas pa so postavili na neverjetnih 105 tisoč evrov. Za ta denar bo imel vsak kupec priložnost preskusiti Panigale V4 R z WSBK specifikacijami, izmed teh 500 pa bodo izžrebali še 30, ki jih bodo povabili na ekskluzivni test dirkalnika MotoGP (Desmosedici GP20). 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija