Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ni namenjen za uporabo na običajnih cestah
Ni namenjen za uporabo na običajnih cestah
Nov izpušni sistem, ki so ga razvili pri Akrapoviču, zdaj vsem dirkačem priporoča tudi razvojni oddelek Honde.
Uredništvo Akrapovič
24. april 2020 | 10:23:00

Izpušni sistem, ki je homologiran za uporabo na zaprtih stezah, z značilno dirkaško obliko in reliefnim odtisom na dušilcu je izdelan tako, da izpolnjuje stroge dirkaške zahteve. Način, kako so speljane in nameščene cevi, njihov premer in vse druge specifikacije so bili izbrani in določeni izključno za Hondo CBR1000RR-R Fireblade.

Izpušni sistem Evolution Line Kit (Titan) je v celoti izdelan iz lahkih titanovih zlitin, pri čemer so kompleksni deli narejeni v Akrapovičevi livarni titana – podjetje je edini proizvajalec izpušnih sistemov na svetu, ki ima v svojih prostorih tudi livarno –, in tako narejen popolnoma po meri. Odlikuje ga velika pozornost do detajlov, ki jo redko vidimo pri izdelkih za drugo vgradnjo, namenjenih motociklom za uporabo na stezi. Vsak izmed štirih začetkov izpušne cevi, ki povezujejo sistem z agregatom, je izdelan v livarni in oblikovan tako, da je konfiguracija čim bolj optimalna in se izpušni sistem idealno prilega motorju. Zaradi tega in uporabe najsodobnejših lahkih materialov celotni izpušni sistem tehta manjkot 5 kg. Odzivnost je izboljšana prek celotnega območja delovanja 1.000-kubičnega agregata, kar zagotavlja optimalno zmogljivost.

Na podlagi sodelovanja s Honda Motor Corporation je podjetje Akrapovič postalo uradni proizvajalec in dobavitelj izpušnega sistema za novi 2020 CBR1000RR-R Fireblade. Poleg tega razvojni oddelek podjetja Honda Motor Corporation priporoča uporabo izpušnega sistema Evolution Line Kit (Titan) za Hondo CBR1000RR-R Fireblade skupaj z uradnim kompletom »HRC Race Kit«.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija