Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
S predelano Yamaho R1 na Severni pol
motonovice   |   Avanture
S predelano Yamaho R1 na Severni pol
Nizozemski pustolovec bo v bližnji prihodnosti poskušal realizirati prav posebno odpravo. Na najbolj severno točko na planetu se bo odpravil z dirkaškim motociklom, ki bo primerno preurejen.
Peter Pirkovič Facebook
5. maj 2020 | 7:59:00

Sjaak Lucassen, ki ima za seboj kar nekaj zelo dolgih potovanj z motocikli, zdaj pospešeno dela na preobrazbi Yamahe R1, s katero bo v treh etapah skušal doseči novo zastavljeni cilj. Yamaho je razmeram na poti precej prilagodil, saj je namesto klasične zadnje gume namestil takšno, ki bo prava za ekstremne zimske razmere in ima širino kar 60 cm, medtem ko sprednja v širino meri 40 centimetrov. A sprememb na Yamahi še ni konec. Prilagojeni so tudi sedež, krmilo, izpušni sistem in kopica drugih komponent.

Kot že omenjeno, možakar je svojo odpravo razdelil na tri etape. Najprej bo potoval od Anchoragea na Aljaski do Tuktoyaktuka v Kanadi. Naslednja etapa bo do otoka Ward Hunt, medtem ko je zadnji del poti zgolj ravninski neposredno do Severnega pola. Celotno potovanje je dolgo 4400 kilometrov, od tega bo 1600 kilometrov vožnje po zamrznjenem morju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Bolj prav bi mu prišel 3-kolesnik.
5.5.2020 10:01:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija