Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Motociklistični turizem v Dolomitih še bolj na udaru
motonovice   |   Novi ukrepi lokalne policije
Motociklistični turizem v Dolomitih še bolj na udaru
Italijanski mediji poročajo, da je policija v pokrajini Trentino, v samem osrčju Dolomitov, po uvedbi hitrostnih omejitev, z novim odlokom še bolj zaostrila pravila za motoriste.
Peter Pirkovič
7. avgust 2020 | 9:52:00

Dejstvo je, da so Dolomiti z leti postali izjemno vroča točka za motoriste v poletnih mesecih. Ceste so urejene, asfaltna podlaga povečini nova, lokalni turizem pa je do tovrstnih obiskovalcev zelo prilagodljiv. A je očitno masovni motoristični turizem dosegel tisto kritično točko, ko je potrebno sprejemati določene ukrepe, saj nemalo obiskovalcev te ceste vzamejo za pravo dirkališče. In takšno početje postaja v tem času zelo moteče.

foto: GPone

Tako so v pokrajini Trentino pred kratkim na določenih odsekih najvišjo dovoljeno hitrost omejili na 60 km/h, kar je sprožilo val kritik s strani motoristov, v teh dneh pa so policisti temu dodali še pogostejše meritve glasnosti izpušnih sistemov. To sicer ni nekaj novega, bo pa teh točk, kjer bodo policisti poostreno nadzirali voznike, precej več kot do zdaj. Prekoračitev dovoljenih vrednosti, pomeni kazen v razponu od 41 do 168 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Manj turistov....kar naj uvajajo omejitve.
7.8.2020 23:30:52
klemens
Ok, kazni niso visoke, tudi sam sem bil pred leti presenečen, da je več ljudi v Dolomitih poleti, kot v zimskem času, in za bicikliranje je top, če ti mimo ne švigajo vozniki motorjev in BMW-jev Z serije.
8.8.2020 0:24:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija