Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mimic s pogledom pume
motonovice   |   Koncept
Mimic s pogledom pume
Ruski oblikovalec Roman Dolzhenko je predstavil svoj novi koncept Mimic, electrični supermotor, ki minimalistično vodilo »manj je več« uteleša do popolnosti.
Urša Prosenjak
11. avgust 2020 | 7:19:00

Njegova oblika je čista in izrazita, poudarek je na odstranitvi vsega nepotrebnega. Zaobljene linije so poudarjene z LED lučmi, ki dajejo futurističen pridih, žarometi v obliki oči pa ustvarjajo vtis hitrosti tudi takrat, ko miruje. S celotno podobo spominja na pumo, ki se pripravlja na napad. Enak minimalističen pristop opazimo pri voznikovem mestu, kjer najdemo le en zaslon s prikazom najvažnejših funkcij.

Največja posebnost pa je nastanek supermotorja Mimic. Dolzhenko pravi, da je prvo zamisel narisal kar na prtiček, preden ga je preoblikoval v render s 3DS Max, kar kaže na spontanost projekta. Vendar pa to ne bi smelo biti izgovor za oblikovanje vozila, ki je funkcionalno le na pol. Sodeč po slikah je namreč rotacijski kot motocikla minimalen, kar z drugimi besedami pomeni, da ne more zaviti, zato najverjetneje ne bo dosegel več od faze koncepta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija