Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

V4 pogon za Ducatijev potovalnik in prvič tudi nova varnostna tehnologija

Napoved

Napoved  - V4 pogon za Ducatijev potovalnik in prvič tudi nova varnostna tehnologija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
8.10.2020 10:07:00

Italijanski proizvajalec iz Bologne je pred nekaj dnevi zagnal serijsko proizvodnjo Multistrade z novim V4 motorjem. Uradna premiera je načrtovana za prihodnji teden, prvi primerki pa bodo Slovenijo obiskali že letos.

Peter Pirkovič Ducati

Podatkov je za zdaj bolj malo, a dejstvo je, da so Italijani potovalni enduro nadgradili z uveljavljenim štirivaljnim agregatom, ki naj bi razvijal okrog 170 konjskih moči. Gre za enako različico V4 motorja, ki ga namenjajo Panigaleju, le da je ta zmogljivostno omejen. Obenem bo Multistrada prvi Ducatijev model in eden redkih motociklov na tržišču, ki bo imel vgrajeni dve radarski kameri za nadzor okolice. Gre za domeno aktivne varnosti, ki bo voznika opozarjala na nevarnost in mu na drugi strani olajšala vožnjo na avtocesti. Radarska kamera na sprednjem delu bo kot del aktivnega tempomata nadzirala promet pred motociklom, na tak način pa bo umetna inteligenca lahko samodejno prilagajala hitrost in s tem ohranjala varnostno razdaljo. Kamera nameščena na zadnjem delu pa bo imela nalogo nadziranja prometa v mrtvem kotu, voznik pa bo o tem opozorjen preko signala na nadzorni plošči. Več uporabnik podatkov bo znanih 15.oktobra, ko novo izvedbo tudi uradno predstavijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan 9.10.2020 10:37:59
Ta 2 asistenta sta le za AC. Drugače pa je to nevarna zadeva....motocikel ni nenadoma zavre. Kar sam od sebe. To ni avto.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija