Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Ducati je naprodaj

VW izbira kandidate

VW izbira kandidate - Ducati je naprodaj
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.10.2020 9:57:00

Volkswagen v teh dneh opravlja različne pogovore s potencialnimi kupci za znamko Ducati, pišejo pri Reutersu.

Peter Pirkovič

Že dlje časa je jasno, da ima skupina Volkswagen pripravljen načrt korenitega prestrukturiranja, to pa med drugim vključuje tudi odprodajo nekaterih znamk. Pred tedni je bilo slišati, da se bo Bugatti zelo verjetno preselili pod streho hrvaške družbe Rimac Automobiles, zdaj pa so vse glasnejše govorice tudi o prodaji motociklista iz Bologne. V tem trenutku izbirajo možne kupce, ki so dovolj resni, da bi za Ducati oddali primerno ponudbo. V kolikor bodo Nemci zaznali interes, bodo to obravnavali prihodnji mesec, ko se bodo dokončno odločili, kakšna bo prihodnost Ducatija, Lamborghinija in Bugattija. Te tri znamke bi prinesle precejšen finančni zalogaj, predvsem zaradi dejstva, ker VW prehaja na množično proizvodnjo električnih avtomobilov in prav na tem področju potrebujejo svež kapital.

Spomnimo, da se je leta 2017 že zgodil poskus prodaje Ducatija, a so to takrat blokirali delničarji. Takrat so bili za Ducati zelo zainteresirani pri indijski družbi Bajaj Auto, ki je že imel v lasti avstrijski KTM, ponudbo za odkup pa so pripravili tudi pri ameriškem Polarisu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan 22.10.2020 11:52:26
Ja, Kitajcem naj prodajo...bedaki VW-jevi.
7even77 22.10.2020 14:43:40
Ah, se ne gre sekirat prav preveč - nekoč bolje stoječi in ne prav bistri ameriški Ford je tudi lepo "zašušmaril" recimo (nekoč svojega) Aston Martina, po katerem še dandanes tako rad povzema prednje maske nekaterih svojih modelov - pa? Ja, nič. Svet je šel naprej.
spartan 22.10.2020 23:26:04
Ford je se mimogrede unicil Volvo. Ampak pri Ducatiju gre za notranja trenja....familija Potsche bi zopet rada prevladovala znotraj klana.
spartan 22.10.2020 23:29:43
Popravek clanka....indijski Bajaj n vecinski lastnik KTM-a.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija