Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Vozniki avtomobilov po lažji poti do kategorije A1

Ministrstvo za infrastrukturo

Ministrstvo za infrastrukturo - Vozniki avtomobilov po lažji poti do kategorije A1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.2.2022 11:27:00

Iz pristojnega ministrstva so sporočili, da je predlog popravljenega zakona, ki omogoča lažjo in cenejšo pot do pridobitve dovoljenja za vožnjo enoslednih vozil iz kategorije A1, prestal obravnavo in bo kmalu stopil v veljavo.

Peter Pirkovič Ministrstvo

To pomeni, da bodo morali vozniki (izključeni vozniki začetniki), ki imajo veljavno vozniško dovoljenje za B kategorijo in bi želeli pridobiti še dovoljenje za kategorijo A1, opraviti le 6 ur praktičnega usposabljanja v avtošoli. To bo namreč zadostovalo, da bodo ti lahko legalno sedli na skuterje in ostala enosledna vozila, ki jih poganja motor do 125 cm3 in z največjo močjo 15 kilovatov (v primeru za električno gnane skuterje). Podobne rešitve imajo že nekaj časa v veljavi tudi nekatere evropske države. Se bo pa na ta način zagotovo okrepilo povpraševanje in prodaja v spodnjem delu segmenta skuterjev, ki v povprečju stanejo med 3 in 5 tisočaki. 

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil 25.2.2022 17:41:50
Pravilno, več je plusov kot minusov, pa tudi končno bo manj oviranja prometa v območjih nad dovoljenih 50 km/h. Sam sicer imam A neomejeno.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija