Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
Zetta
4. avgust 2020
V Rusiji bodo ob koncu leta pričeli s serijsko proizvodnjo lastnega električnega avta. Sicer gre za miniaturno vozilo, toda vseeno je dovolj, da se z njim Rusija pridruži električni revoluciji, ki je zavladala na globalnem tržišču.
Statistika
1. avgust 2020
V juniju je prodaja električnih avtomobilov v Evropi dosegla rekord. Hkrati se je na kitajskem trgu zmanjšala za polovico v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta.
PSA
30. julij 2020
PSA bo za svoje električne projekte pripravil dve novi električni platformi, ki bosta zamenjali kombinirani.
Peugeot
27. julij 2020
Električni pogon pridobiva priljubljenost predvsem v zadnjih letih, toda prvi električni avtomobili so se pojavili že v začetku 20. stoletja. Peugeot je to vrsto pogona proučeval že leta 1902 na dostavnih vozilih, a so po nekaj izdelanih primerkih projekt opustili.
BMW
27. julij 2020
BMW napoveduje povsem električne različice svojih modelov serije 5, 7 in X1. Gre za zavezanost bavarskega podjetja k zmanjšanju emisij v prometu in med proizvodnjo.
Mercedes
26. julij 2020
Električni Mercedesov dostavnik ima novo baterijo, ki omogoča več dosega.
Porsche Taycan
14. julij 2020
Znanstveniki so Porsche Taycan razglasili za najinovativnejši avto na svetu.
Samovžig
3. julij 2020
Pri vseh avtomobilih obstaja določena nevarnost požara, kompleksnost priključnega hibrida, ki vsebuje visokonapetostne kable in motor z notranjim izgorevanjem, pa to nevarnost še poveča. To potrjuje tudi nedavni primer BMWja na Češkem.
30. junij 2020
Z jutrišnjim dne v Avstriji veljajo nova pravila pri nakupu električnih vozil, e-koles in opreme za polnjenje.
Vodik
28. junij 2020
Vodikove gorivne celice v razvoju in sprejemanju pri voznikih nekoliko zaostajajo za elektriko in čeprav gre za element, ki ga je na planetu v izobilju, se ga pogosto zavrača zaradi izjemno dragega postopka pridobivanja. Vseeno ga mnogi avtomobilski proizvajalci cenijo kot najčistejšo možnost. Eno izmed podjetij, ki so se odločila za razvoj avtomobila na to vrsto pogona, je tudi Jaguar Land Rover. Njihov prvi avto na vodik bo SUV.
Zwickau
27. junij 2020
Tovarna, ki je izdelala 3 milijone legendarnih Trabantov, bo odslej proizvajala izključno električne avtomobile.
Spodbuda
25. junij 2020
Nemčija bo znatno povečala spodbude za nakup električih vozil, še radodarnejša je Francija.
Načrti
23. junij 2020
Skupina PSA je v spletni novinarski konferenci napovedala skorajšnji prihod svojih popolnoma električnih kombijev, tako tovornih kot tudi potniških.
Zgodovina
22. junij 2020
Podjetje MAN Truck & Bus je svoj električni avtobus začelo prodajati šele pred kratkim, toda na področje električnih vozil so vstopili že pred pol stoletja.
Trend
21. junij 2020
V Franciji se je je prodaja avtomobilov zmanjšala za polovico, znatno pa se je povečal delež prodanih električnih vozil.
Baterije
16. junij 2020
Vpeljava električarjev zahteva vedno nove ideje, ki prinašajo prednost pred konkurenco.
Nova pot
14. junij 2020
Lotus ustvarja izjemne avtomobile že 72 let, kar ni le zasluga tehnološke dovršenosti, pač pa tudi filozofije Colina Chapmana: »Poenostavi, nato pa dodaj lahkotnost.« Po letu 2021 naj bi podjetje opustilo proizvodnjo avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem, kar postavlja vprašanje, kako bodo dodajali lahkotnost vozilom s težkimi baterijskimi sistemi.
Ideje
9. junij 2020
Znani ameriški vplivnik ItsYeBoi je za svojega Teslo pripel prikolico s solarnimi celicami.
8. junij 2020
Fiat proslavlja tretjo generacijo petstotice z naborom modelov omejene serije. Najnovejša različica se imenuje La Prima in je osnovana na verziji enoprostorca v cenovnem razredu Mercedes-Benza.
5. junij 2020
V Nemčiji bodo električne polnilnice obvezna ponudba vsake bencinske črpalke, v Sloveniji pa obstajajo celotne regije brez ene same črpalke z EV polnilnico.
1 / 9

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija