Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lightyear One na sončni pogon
Približno pol leta po prvi predstavitvi se je prototip Lightyear One predstavil na Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegasu.
Urša Prosenjak
15. januar 2020 | 7:33:00

Lightyear One izstopa iz množice in se loči od večine ostalih EV zaradi številnih lastnosti. Za začetek v kolesih skriva štiri majhne motorje, 60 kWh litij-ionska baterija pa naj bi zagotavljala doseg 725 km.

Oblika je izjemno vitka in aerodinamična, predhodni testi pa so izmerili koeficient upora okoli 0,20. Na streho površine 5 m2 so zahvaljujoč posebni obliki nameščeni solarni paneli, ki v sončnem vremenu avtu priskrbijo dodatnih 50 do 70 km dosega na dan. Za v oblačnem vremenu pa Lightyear One podpira tudi klasično polnjenje, ki čez noč zagotovi vozilu dovolj energije za 400 km.

Začetek proizvodnje pri Lightyearu načrtujejo v letu 2021, že zdaj pa je znano, da avto ne bo poceni. Evropejci bodo morali zanj odšteti vsaj 119 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Neverjetno se mi zdi, da bi lahko na sedanji stopnji razvitosti tehnologije sončne celice tako majhne površine imele kakšen omembe vreden učinek na pogon vozila - sploh če upoštevamo težo samih celic (niti ne upam si pomisliti na težišče) in "klasičnega polnjenja, ki zagotavlja 425 km dosega", karkoli naj bi to že bilo.
15.1.2020 9:18:39
skrivo
jjs: 5m2 sončnih celic da dobrih 1000W moči (poleti ob sončnem dnevu). To ni nič posebnega (take celice vidiš po strehah v SLO), če imajo kake boljše sončne celice, tudi več. Čez lep sončen poletni dan tole proizvede cca.7-8 kWh energije kar je dejansko pri tako aerodinamičnem avtu dovolj za 50-70 km (če bi bil avto v Avstraliji do 80km vsaj). Drugače je pa avto zanimiv a mogoče preveč nekonvencionalne oblike, da bi šla prodaja dobro v promet. Pa poceni tudi ne bo. Za tako ceno bi lahko bila baterija 100 kWh in bi bil doseg poleti brez problema 1200km. To bi bilo pa že fejst hudo! Res pa je, da bi lahko začeli vsi proizvajalci za doplačilo ponujati solarne strehe za električna vozila, za nekaj malega km bi že nafilalo, bolje kot nič.
15.1.2020 14:41:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija