Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Tesla
Začetek priprav na gradnjo evropske Gigafactory
Minuli teden je Tesla v nemškem Grünheidu v bližini Berlina pričela s pripravljalnimi deli za skorajšnji začetek svoje tovarna Gigafactory 4. Dela zajemajo izgradnjo cest in podiranje 91,5 hektarjev gozda.
Urša Prosenjak
17. februar 2020 | 7:44:00

Prvi avtomobili naj bi iz evropske Tesline tovarne pripeljali v prihodnjem letu. Sicer Tesla še vedno nima končnega soglasja, saj morajo najprej pridobiti okoljska dovoljenja. V najslabšem primeru bodo dovoljenja zavrnili, Tesla po bo morala območje vrniti v prvotno stanje

»Tesla ne sme začeti z deli, preden bo znana odločitev o zaščiti okolja,«  je pojasnila Frauke Zelt, predstavnica za stike z javnostjo pri brandenburškem Ministrstvu za okolje.  

Zemljišče je bilo prvotno predvideno za BMWjevo tovarno.

Tesla Gigafactory 4 naj bi v bližini novega letaliče v okolici Berlina proizvajala Model 3 in Y, proizvodnja bi se z modelom Y začela v letu 2021. Izdelovali naj bi tudi baterije in pogonske sklope, letno naj bi izdelali pol milijona vozil. Neuradno naj bi bila investicija vredna 4 milijarde evrov, nova tovarna pa bi poskrbela tudi za 10 000 novih zaposlitev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Tesla bo Nemce in njihov avtomobilski ponos usekala direkt v srce...pred nekaj leti je bilo še nepredstavljivo,da bi ameriška avtomobilska firma gradila tako tovarno v osrčju Nemčije
17.2.2020 14:44:18
aichi
Hehe, pa veš un, ne v Litvi, Poljski, Madžarski, sred Nemčije
17.2.2020 15:22:03
skrivo
Boljše, da bi šli kamorkoli v EU, le v Nemčijo ne. Še v SLO bi prej zrihtali, samo taprave bi malo podmazali, pa bi bilo vse čez noč odobreno.
17.2.2020 23:08:33
shark911
Tako kot je bil Stalingrad med WW2 za Hitlerja "osebni projekt",kamor je po nepotrebnem v svoji norosti poslal generala Paulusa,da bi z oslabljeno armado proti mogočni rdeči armadi osvojil mesto....tako je Berlin osebni projekt Muska..."ne grem na Madžarsko ali Poljsko,direkt v Berlin hočem,tud če me pride 5x dražje!"
18.2.2020 0:37:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija