Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Hyundai
Električna Kona kmalu z večjim dosegom
Hyundai Kona Electric velja za eno najboljših izbir v svojem razredu, zdaj pa jo bodo še izboljšali, saj se bo njen doseg povečal za 8 odstotkov.
Urša Prosenjak
4. marec 2020 | 8:15:00

Nova Kona Electric bi naj namesto dosedanjih 449 km dosega, ponujala kar 484 prevoženih kilometrov z enim polnjenjem. Pri Hyundaiu ne pojasnjujejo, kako so dosegli povečanje, omenjajo pa zamenjavo gum, ki so zdaj Michelin Primacy 4 na 17-palčnih platiščih. Poleg izboljšanja dosega so jo opremili tudi s hitrejšim polnjenjem in številnimi drugimi novostmi.

»Z marcem bomo Kono Electric začeli izdelovati naši češki tovarni, nadaljevala se bo pa tudi proizvodnja v Južni Koreji,« so zapisali v izjavi za javnost. Po subkompaktnemu križancu je namreč vse večje povpraševanje, zato se Hyundai trudi zagotavljati tudi ustrezno ponudbo.

Do konca leta namerava Hyundai v Evropi dostaviti več kot 80 000 električnih vozil, vključno z električnim Ioniqom in hibridnim Nexom. Slednji je izmed vseh treh najdražji, zanj je treba odšteti 69 000 evrov, Ioniq pa bo lahko naš že za slabo polovico tega zneska, za 34 900 evrov. Kona je še nekaj evrov cenejša, z državnimi subvencijami pa se lahko cena še nekoliko zniža.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Zadnjič sem si na youtubu pogledal razliko Tesla S 2012 vs 2020, in napredek je očiten, posledično pa logično, da bodo el vozila vedno bolj izpopolnjena. Naslov na youtubu, če koga zanima: 2012 VS 2020 Tesla Model S: How Much Has the Model S Improved in 9 Years?
4.3.2020 13:41:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija