Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko se je potrebno izogibati ljudi, so rešitev električni avtomobili
Rekordno nizka cena naftnih derivatov bi lahko pomenila zaton električnih vozil in ostalih vozil na alternativna goriva, toda elektrika ima na svoji strani korono.
Urša Prosenjak
24. marec 2020 | 8:01:00

Fizična distanca in varnostna razdalja med ljudmi je danes pomembnejša, kot kadarkoli. Električni avtomobili pa nam lahko pri tem pomagamo. Avto na konvencionalen pogon, ki za svoje delovanje potrebuje tradicionalno gorivo, moramo vsake toliko časa odpeljati na bencinsko črpalko in doliti gorivo. Raziskave so pokazale, da so to eni najbolj umazanih krajev. Na ročki za točenje goriva je namreč neprimerljivo več bacilov kot na domači stranišči školjki, več kot na denarju, ki pogosto menja lastnike in tudi več kot na ženski torbico, ki jo odlagamo na tla in na najrazličnejše površine.

Z električnim avtomobilom nam je to prihranjeno. Polnimo ga lahko doma, če pa že moramo uporabiti javno polnilnico, pa imamo zelo verjetno na voljo svoj kabel in je tako stikov z javnimi površinami znatno manj.

Žal pa nas večina še vedno vozi običajne avtomobile z motorji z notranjim izgorevanjem in se tako bencinskim črpalkam ne moremo izogniti. Pri obisku bencinske črpalke pa ni težava samo umazana ročka za točenje. Ob napotku, da se čimbolj izogibajmo ljudem, se zaplete že pri plačilu, saj le redke črpalke ponujajo možnost plačila na avtomatu pri samem točilnem mestu. V vsakem primeru pa obstaja popolnoma jasen protokol pravilnega samozaščitnega ravnanja: med točenjem goriva in plačevanjem na avtomatu nosimo rokavice, ki jih po uporabi pravilno snamemo in zavržemo. Nato si roke še razkužimo s priročnim razkužilom, ki ga imejmo vedno s sabo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija