Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bentley napoveduje svojega prvega električarja leta 2025
Bentley je začel razvijati svoj prvi povsem električni model, imel pa naj bi obliko dvignjene limuzine.
Urša Prosenjak
2. april 2020 | 8:34:00

To nenavadno karoserijsko obliko so za svoj prvi EV izbrali, da bi se izognili aerodinamični neučinkovitosti tradicionalnega terenca, hkrati pa zagotovili prostor za baterijski sistem, ki ga omogoča dvignjena karoserija.

Bentleyev direktor Adrian Hallmark je namignil, da bi njihov prvi električar lahko imel podobno obliko kot Jaguar I-Pace, vendar ekstremnejšo, ki bo primerna višjemu cenovnemu razredu, najverjetneje pa bo posredni naslednik Mulsannea.

»Če bomo električni avto poslali na tržišče sredi tega desetletja, mora biti manjši od današnji avtomobilov ali pa enake velikosti, vendar položnejši. Manjši avto ni privlačna rešitev, saj namiguje na nižjecenovni segment,« je povedal Hallmark.

»Predvidevamo, da bo do takrat tehnologija baterij napredovala in to nam bo dalo okvirje, kaj moramo ponuditi kupcem: 480-560 kilometrov dosega, ali dovolj, da lahko vozimo pet ur s povprečno hitrostjo 100 km/h.«

Pri Bentleyu želijo s svojim prvim električnim modelom, ki naj bi prišel na trg leta 2025, postavljati standarde zmogljivosti. Do takrat naj bi baterijski sistemi uporabljali naprednejšo verzijo današnje litij-ionske tehnologije.

Bentleyev koncept EXP 100 GT ponuja nekaj kazalnikov, v katero smer bo najverjetneje šlo podjetje s pogonom prihodnjega električarja. Koncept uporablja štiri elektromotorje, po enega za vsako kolo, z močjo med 811 in 1359 konjskih moči ter 1500 Nm navora.

»Naše vrednote so ponuditi kupcem najboljše, to pa nas postavlja v položaj, kjer smo lahko vodilni v vsaki smeri, kamor se bomo obrnili,« je dodal Hallmark. »Eden izmed ciljev je res biti vodilni na področju elektrifikacije v segmentu prestižnih avtomobilov, toda trajnost je pomembnejša od zgolj elektrifikacije. Naši kupci z veseljem plačajo več za avto, ki bo zares brezogljičen, zato je to glavni cilj podjetja.«

Potrdil je tudi, da se bo legendarni motor W12 sčasoma umaknil, ni pa ponudil časovnega okvirja, kdaj se bo to zgodilo. »To načrtujemo postopno in na način, ki bo ustrezal kupcem. Ne zavračamo motorjev, nam je pa všeč ideja elektrifikacije. Do leta 2023 bomo pri vseh modelih poleg motorja z notranjim izgorevanjem ponudili še hibridno različico.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija