Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Nissan
Prvi električni rešilni avto v Tokiju
Nissan je v sodelovanju s tokijsko gasilsko brigado in mestno upravo pred nedavnim lansiral povsem električno reševalno vozilo, osnovano na kombiju Nissan NV400.
Urša Prosenjak
20. maj 2020 | 6:49:00

Prvi tovrstni brezemisijski rešilni avto v Tokiju je opremljen z dvema litij-ionskima baterijama z močjo 33 kWh in 8 kWh za napajanje električne opreme vozila in klimatske naprave, električni motor pa ima zmogljivost 55 kW in 220 Nm navora.

V reševalnem vozilu je oprema za izvajanje nujnih posegov. Zaradi električnega pogona je raven hrupa in tresljajev znatno manjša, kot v klasičnem rešilcu, kar pomaga zmanjšati negativen vpliv na paciente in na osebje med rokovanjem z občutljivo opremo.

Z vidika vzdrževanja in napajanja je električni rešilni avto tudi cenovno učinkovita rešitev.

Karoserijo je izdelalo podjetje Autoworks Kyoto in ustreza japonskim predpisom, zasnovo reševalnega vozila pa je razvil Gruau, evropski predelovalec v reševalne avtomobile.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija