Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poimo - skuter iz nahrbtnika
elektro   |   Koncept
Poimo - skuter iz nahrbtnika
Skupina študentov tokijske univerze je razvila koncept, ki so ga poimenovali »mehka mobilnost«. Gre za serijo napihljivih vozil različnih oblik, med njimi pa je tudi skuter, ki so da poimenovali Poimo – okrajšava za Portable and Inflatable Mobility (prenosna in napihljiva mobilnost).
Urša Prosenjak
22. maj 2020 | 7:47:00

Poimo se zdi odlična rešitev za premagovanje razdalj od parkirišča do končnega cilja, ali pa v primerih, ko bi sicer razdaljo lahko prehodili peš, ampak je malenkost predaleč. Vozilo je narejeno iz termoplastičnega poliuretana, njegova glavna odlika pa je zložljivost: ko ga potrebujemo, ga vzamemo iz torbe, napihnemo in uporabimo. Ko pridemo na cilj, iz njega izpustimo zrak in ga enostavno zložimo ter pospravimo. Večino teže, ki znaša pet kilogramov in pol, prispevajo motorizirane komponente in kolesa. Testiranja so pokazala, da se z njim lahko vozijo osebe, ki tehtajo do 80 kilogramov.

Skuter pa je le ena izmed različic koncepta, ki so jih razvili japonski študenti. Med drugim so zasnovali tudi napihljiv invalidski voziček. Napovedujejo pa, da bodo Poimo še nadgrajevali, saj bi radi dosegli, da bo še lažji in prenosljivejši, kot zdaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija