Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Inovacija
Polnjenje baterij vozila in voznika
Polnilne postaje postajajo vse pogostejše, na Danskem pa so razvili inovacijo, ki ni usmerjena le na električno vozilo, pač pa tudi na voznika.
Urša Prosenjak
14. september 2020 | 7:51:00

V projektu je predvidenih 48 tovrstnih lokacij na skandinavskih avtocestah, gre pa za lahek lesen pavilijon, vkomponiran v urbano okolje, ki naj bi vozniku in potnikom med polnjenjem omogočil sproščujoč počitek v okolju, drugačnem od običajne bencinske črpalke.

Proizvajalec novih postaj je podjetje Cobe, ki polnilna mesta kreira s pomočjo krajevnih dreves in rastlin v kombinaciji z različnimi novostmi, kot je denimo »zelena streha«, katere namen je zadrževanje vode in namakanje naravnih zelenic.

Prvi tovrstni postaji sta nameščeni v mestu Fredericia na Danskem. Prednost novega dizajna je, da je povsem modularen in ga je možno zlahka prilagoditi tako strankam kot razpoložljivemu prostoru. Na tradicionalnih bencinskih črpalkah prevladujejo asfaltne površine, tu pa čista tehnologija polnjenja ponuja še nikoli razvit potencial za veliko čistejše okolje brez strupenih plinov in razlivanja naftnih derivatov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Če že čakaš dolgo, da ti ni vsaj tako hudo.
14.9.2020 9:33:40
slonana
:o
14.9.2020 18:09:06
jjs
Navdušen sem, ampak, v redu, ko bom tole videl od Švedske do Estonije... - pravzaprav od Belgije do Estonije, bom verjel, da ima ta koncept določeno dodano vrednost in bom z velikim veseljem investiral vanj tudi v Sloveniji. Do tedaj prepuščam Dancem vse komptence v ... toplotnih črpalkah in, z veliko rezerve, vetrnicah.
14.9.2020 19:58:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija