Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najbolj ekološki avto je Hyundai Kona Electric
elektro   |   Green NCAP
Najbolj ekološki avto je Hyundai Kona Electric
Neodvisna organizacija Green NCAP, ki rangira vozila glede na njihovo energijsko učinkovitost in emisije izpušnih plinov, je podelila najvišjo možno oceno pet zvezdic Hyundaievemu povsem električnemu križancu Kona Electric.
Urša Prosenjak
3. december 2020 | 7:16:00

Oceno izdelajo v treh kategorijah, ki vsebujejo dejavnike kot so čistoča zraka, energetska učinkovitost in količina toplogrednih plinov. Kot brezemisijsko vozilo je Kona Electric dobila najvišjo oceno za čist zrak in toplogredne pline. Še zlasti impresivno pa je, da je vozilo dobilo odlično oceno za energetsko učinkovitost. Izmed 24 vozil, ki so bila ocenjena v letošnjem letu, je najvišji možen rezultat dosegel le še Renaultov električni model Zoe.

V poročilu so zapisali: »Kot pri vseh ostalih električnih vozilih tudi v tem primeru ni izpušnih plinov, zato je avtomobil dobil najvišje možno število točk za čist zrak in toplogredne pline. Energijo za premikanje pa potrebujejo tudi električni avtomobili, tu pa Kona ostaja znotraj območja porabe, za katero se dobi maksimalno število točk: manj kot 30 kWh.«

»Navdušeni smo nad oceno. To le še poudarja, da naš povsem električni avtomobil ni le ekološki, pač pa tudi zmogljiv in varčen. V našem letu elektrifikacije je to izjemen dosežek in dokaz našega vodilnega položaja v industriji na področju mobilnosti prihodnosti,« je povedal Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik za marketing in produkte v Hyundai Motor Europe.

Kona Electric je drugi Hyundaiev model z najvišjo oceno na Green NCAP. Lani je ta čast pripadla električni različici modela Hyundai IONIQ.

Kot že omenjeno, je pet zvezdic prejel tudi Renault Zoe, na tretjem mestu pa mu s tremi in pol sledi hibrid Toyota C-HR. Po tri zvezdice so zbrali dizelski Mercedes-Benz C220D, bencinski Peugeot 2008, Peugeot 208, Renault Captur, Renault Clio, Seat Ibiza in Volkswagen Polo, po dve in pol pa BMW 320D, Dacia Duster,Honda CR-V, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Suzuki Vitara in VW Passat. V zadnjem delu lestvice so s po dvema zvezdicama Audi A4 Avant 40 g-tron,Jeej Renegade in Mazda CX-5. Le zvezdico in pol so si prislužili Kia Sportage, Mercedes-Benz V250D, Opel Zafira Life in VW Transporter.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Čisto mogoče, da je ta Hyundai najbolj ekološki avto. Kaj pa je glede vpoklica, ki ga imajo sedaj v ZDA....? 6,0 mio. Hyundai/Kia vozil je treba servisirati glede na vpoklice.
3.12.2020 14:12:43
v10power
Če odkrijejo kakšno napako, ki je lahko nevarna, je prav da vpokličejo vozila na popravilo. Bolj me skrbijo tisti proizvajalci, ki nimajo vpoklicev. Njihovi avti so perfektni, al je figa v žepu in upajo, da se zaradi napak nobenemu nič ne zgodi in je dobiček večji?
3.12.2020 17:08:28
skrivo
Varnostni vpoklic je tisti vpoklic, ki ga le redko proizvajalci ne izvedejo, saj so lahko globe prehude, pa še v zapor jih strpajo. Vse ostale napake pa uredijo ali pa tudi ne z vpoklici...
3.12.2020 20:28:24
7even77
In prav zato se vpoklici, ki zadevajo varnost, javno tako glasno obelodanijo (s tem se dodatno potem navidezno izniči šlamastika), tisti drugotnega pomena, ki morebiti res niso življenjskega pomena, pa da oziroma niti ne.
4.12.2020 7:47:49
klemens
Bolje da ne veste koliko je napak, katere ne objavijo, ker se večinoma opazijo po izteku garancijskega roka in se proizvajalci požvižgajo, ker vedo, da bodo kupci morebiti v 5-10% uveljavljali reklamacijo, ostali bodo pa menjavo morali plačati.
4.12.2020 8:20:47
v10power
Določene manj pomembne stvari, odpravijo tudi v času rednega servisa, pa se o tem sploh ne govori.
4.12.2020 9:15:57
spartan
Tu je Hyundai/Kia dobil se kazen, ker so zavlacevali z vpoklicem. Ca. 250 milijonckov + 6.0 mil. avtomobilov na servis. Da ne boste mislili, da so Korejci sami naredili vpoklic....lahko jih caka nekaj taksnega kot VW.
5.12.2020 2:23:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija