Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
VW e-up! s podaljšanim dosegom
Volkswagnov mestni električar bo prihodnje leto na voljo z izboljšanim dosegom.
Artur Švarc
25. april 2019 | 9:18:00

Mali mestni električni avtomobilček s 150 kilometri dosega čaka na svoje drugo življenjsko obdobje, ki ga je napovedal Jurgen Stackmann, šef prodaje pri Volkswagnu. V Frankfurtu predstavljeni prenovljeni e-up! bi tako naj dosegal vsaj 250 kilometrov.

»Pri Volkswagnu delamo vse, da mu vdahnemo novo življenje – avto ima veliko vlogo v naslednjih treth do štirih letih,« je povedal Stackmann.

Kakšni pa so ti veliki načrti? Volkswagen želi s poceni malčkom odžirati prodajo v višjih in dražjih segmentih, drugi razlog pa je profit. Stackmann pravi: »Običajni motorji z notranjim izgorevanjem ne morejo dosegati zahtevanih CO2 stopenj. V teoriji bi morali prodati električni avto, da bi kompenzirali problem za up!, kjer je ta meja že tako ali tako majhna.«

Stackmann razlaga: »e-up! ne bo del nove Volkswagnove ID flote električnih vozil.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Žal s 6 majem postajajo električarji manj zanimivi kot do sedaj, saj bo polnjenje na določenih mestih kjer je bilo sedaj brezplačno, zaračunano.
26.4.2019 7:48:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija