Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Znana cena polnjenja na super hitri polnilnici Ionity
Pred nekaj dnevi smo poročali, da so v Ilirski Bistrici postavili prvo Ionity polnilno postajo, v vmesnem času pa so pri OMV-ju oznanili še strošek polnjenja.
Uredništvo
14. junij 2019 | 6:29:49

V okviru projekta Ionity do konca leta 2020 načrtujejo povečanje števila enot na 400 polnilnih postaj. Polnilnice družbe s sedežem v Münchnu temeljijo na najsodobnejši tehnologiji, ki je zdaj na voljo na bencinskem servisu v Ilirski Bistrici nedaleč od slovensko-hrvaške meje. Vsaka od štirih enot na bencinskem servisu zagotavlja največjo moč 350 kW. Enote, primerljive s temi polnilnicami, opremljenimi po evropskih standardih s konektorji CCS2, doslej še niso bile nameščene v Sloveniji. Za primerjavo –standardne in super polnilnice, ki so trenutno na voljo, običajno zagotavljajo moč 22 do 75 kW. Druga polnilna postaja je trenutno v izgradnji na bencinskem servisu OMV Koper Bonifika.

»Po uveljavitvi v Avstriji skupaj s partnerji OMV, Ionity z veseljem naznanja vzpostavitev nove polnilne postaje v Ilirski Bistrici. Veselimo se povratnih informacij uporabnikov, ki uporabljajo naše nove visoko zmogljive polnilnice v Sloveniji,« pravi Michael Hajesch, generalni direktor družbe Ionity.

Uporabniški priročnik za polnilne enote v Ilirski Bistrici je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Poleg tega je seveda osebje bencinskih servisov na voljo, ko vozniki potrebujejo pomoč. Vozniki lahko pokličejo tudi center za pomoč strankam na telefonsko številko, navedeno na polnilnicah, kjer dobijo pomoč v angleščini, nemščini in francoščini. Po načrtih bo slovenski jezik tej storitvi dodan kasneje. 

»Stremimo k temu, da OMV postane pravo storitveno središče, kjer pokrivamo vsa področja izdelkov in storitev, ki jih vozniki potrebujejo. S sodelovanjem v projektu Ionity pri uvedbi visokozmogljivih polnilnih enot smo naredili še en pomemben korak v tej smeri,« je povedala Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija.

Uporaba polnilnikov IONITY znaša osem evrov bruto ne glede na čas uporabe in polnilno zmogljivost vozila. Tudi izdajo računa vodi sistem, ki račun pošlje uporabniku po e-pošti. Postopek plačila je kar najbolj preprost, zato je mogoča uporaba plastičnih kartic RFID vseh pogodbenih ponudnikov storitev, ki sodelujejo z družbo Ionity. Z dotikom na stolpec s kartico (brezstično plačilo) sistem odšteje ustrezni znesek. Plačila s kreditno kartico so mogoča prek aplikacije Ionity za pametne telefone ali prek spletnega mesta, enako kot pri spletnem nakupovanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
8 evrov, ne glede na čas in polnilno zmogljivost vozila ???
14.6.2019 9:09:36
shark911
"Veselimo se povratnih informacij uporabnikov, ki uporabljajo naše nove visoko zmogljive polnilnice v Sloveniji"....dobili bodo povratno informacijo v taki obliki,da skoraj noben ne bo hotel polniti,če nebi bilo res nujno,ker so tako zajebali cenovni model...edino pravilno bi bilo da bi bila cena po napolnjenih kWh,plus nek primeren ukrep,ki bi spodbudil uporabnika,da čimprej napolni in odstrani vozilo
14.6.2019 12:45:31
skrivo
Se strinjam z obema predhodnikoma. V Nemčiji pa ista storitev za 7,6€. Problem je v tem da v praksi zna zadeva prekiniti polnjenje kr tk. Potem pa za nadaljevanje spet 8€. Plačati s kešem ali kreditno kartico na kasi na enak način kot plačaš bencin/nafto/plin pa spet ne gre. Pa kaka RFID kartica, pa telefon, budale zarukane, pa kako bo to znal naštimat/plačat en starejši človek? Poglejte kako to dela Tesla; enkrat vneseš kreditno kartico v avto preko res fajn velikega ekrana in je fertik, za vselej se na Teslinih Superchargerjih in destinacijskih polnilnicah filate najbolj enostavno kar se da - samo vštekaš in se polni, to je to. Ko se pogovarjaš o problemih s polnjenjem s kom ki vozi Teslo, sploh ne ve o čem govoriš, ker Teslaši teh problemov enostavno nimajo.
14.6.2019 17:12:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija