Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Seat vstopa na trg e-skuterjev
elektro   |   Mikromobilnost
Seat vstopa na trg e-skuterjev
Glede na trenutni trend je prihodnost mestne mobilnosti v majhnih električnih vozilih. Promet v mestih je vse gostejši, zato vse več voznikov posega po čim manjših prevoznih sredstvih, vse več se jih odloča za skupne vožnje, odgovor na problem onesnaženosti zraka pa ponujajo električna vozila.
Urša Prosenjak
8. november 2019 | 7:38:00

Proizvajalci avtomobilov tako v svojo ponudbo vse pogosteje vključujejo tudi električne skuterje in kolesa. Seat bo tako na bližajočem se sejmu Barcelona Smart City Expo World  19. novembra predstavil svoj koncept e-skuterja.

Seat eScooter bo v celoti električen, na voljo pa bo za nakup za fizične osebe, kot tudi za storitve deljenja voženj. Na trg naj bi prišel prihodnje leto. Za predstavitev novega vozila so si pri Seatu izbrali Barcelono, saj je eno izmed evropskih mest, kjer igrajo dvokolesna vozila pomembno vlogo, imajo največ motorjev glede na število prebivalcev, obenem pa se spopadajo s prometno gnečo in onesnaženjem. Vozilo je Seat razvil v sodelovanju s katalonskim proizvajalcem električnih motociklov Silence, gre pa za del Volkswagnove strategije mikromobilnosti.

»Ob nenehni rasti velemest je eden največjih izzivov doseči učinkovito mobilnost,« pojasnjuje predsednik Seata Luca de Meo. »S predstavitvijo eScooterja bomo korak bližje temu cilju.«

 Več podrobnosti obljubljajo v nekaj dneh, ob – kot ga imenujejo – zgodovinskem razkritju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Zanimivo, da (tudi) tole, iz naslova splošne promocije, niso prezentirali pod oznako Cupra - verjetno se vendarle zavedajo, da je matično ime (Seat torej) prepoznavnejše in dolgoročno pomembnejše.
9.11.2019 7:26:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija