Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Hrvaška
17. oktober 2019
Južni sosedje so se prvi v Evropi domislili rešitve za večjo varnost pešcev, ki hodijo po cesti zatopljeni v telefone. V Zagrebu so namreč postavili prvi semafor za pešce, ki rdečo ali zeleno luč projicira na tla.
Šole vožnje
16. oktober 2019
Agencija za varnost prometa začenja akcijo nadzora v šolah vožnje. Pri tem sodelujejo še Policija, Finančna uprava RS, Inšpektorat RS za delo in Inšpektorat RS za infrastrukturo. V dosedanjih nadzorih so namreč odkrili številne nepravilnosti, z okrepljenim skupnim strokovnim nadzorom pa želijo doseči boljše delovanje šol vožnje, kar bo prispevalo k večji prometni varnosti.
Ne tekmujte s smrtjo!
10. oktober 2019
Prehod za pešce je eno, podhod drugo, tek čez štiripasovnico kot je glavna ljubljanska vpadnica Dunajska cesta, pa atletska disciplina z zelo nevarnimi sotekmovalci.
Nemčija
9. oktober 2019
V Nemčiji je v času Oktoberfesta brez vozniške ostalo 254 ljudi.
Otroci in promet
6. oktober 2019
Otroci spadajo med najranljivejše udeležence v prometu. Agencija za varnost prometa zato zanje pripravlja številne dejavnosti, s katerimi se najmlajši učijo pravilnega ravnanja na vseh prometnih površinah.
Promet
3. oktober 2019
Red bo zavladal na naših cestah tudi za vse bolj priljubljene električne skiroje, največ pa za varnost lahko in morajo storiti vozniki sami.
Električni skiroji
2. oktober 2019
Z zamudo tudi v slovenska mesta prihaja invazija električnih skirojev, ki so iz dneva v dan bolj razširjeni, pa tudi nevarni za ostale udeležence v prometu.
Preventivna akcija
1. oktober 2019
Začenja se preventivna akcija, v kateri bodo Agencija za varnost v prometu in policija, večjo pozornost namenjali varnosti pešcev v prometu. Namreč, največ nesreč se zgodi prav v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa spolzke.
Estonija
1. oktober 2019
Estonska policija bo začela z zanimivo rešitvijo za krotenje prehitrih voznikov.
30. september 2019
V teh dneh jesenski čas še vedno ponuja ugodne vremenske razmere za vožnjo z motociklom, saj je turistična sezona mimo, zato je za nekatere motoriste tak čas pravzaprav idealen za nabiranje kilometrov. A vendar je potrebno vzeti na znanje, da ceste ponekod nikakor niso takšne kot sredi poletja.
Starejši vozniki
27. september 2019
Starejši vozniki so pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah kot vozniki v aktivnem življenjskem obdobju. Še posebej ogrožene so ženske, starejše od 70 let, razlog pa je presenetljiv.
Projekt EDWARD
26. september 2019
V okviru evropskega dneva brez smrtnih žrtev v cestnem prometu, imenovanega tudi projekta EDWARD danes po vsej Evropi potekajo številne preventivne in druge aktivnosti.
Hrvaška
26. september 2019
Hrvaške avtoceste so v torek poskusno namestile 3D optične oznake za napačno smer uvoza na avtocesto.
Nevarnosti
25. september 2019
Površine, namenjene kolesarjem , so pogosto zasedene tudi s parkiranimi vozili in lahko privedejo do zelo nevarnih situacij.
Tesla
23. september 2019
Teslin Autopilot, polavtomatski sistem vožnje, je rešil že veliko kritičnih situacij in življenj.
19. september 2019
Marko Milič, Boštjan Nachbar in Sani Bečirović, so trije vrhunski športniki, ki so ponudili pomoč pri krepitvi preventivnih ukrepov v cestnem prometu. V ta namen so posneli zanimive video zapise.
Slovenske ceste
13. september 2019
Policisti so včeraj na avtocesti A2 med merjenjem hitrosti na radar ulovili slovenskega državljana, ki je z Audijem RS4 vozil kar 248 km/h.
Poučno
9. september 2019
Policisti iz PU Kranj so se sestavili zelo uporaben in zanimiv video, kjer natančno pokažejo, kako se pravilno razvrščati v novem krožišču Primskovo.
Alkohol
2. september 2019
Zadnji počitniški dan je 15-letnica iz okolice Ptuja izkoristila na povsem zgrešen način, ki je spravil njo in starše v težave, zgodba pa bi se lahko končala tudi tragično.
30. avgust 2019
Vsako leto, prvi šolski dan pomeni skrb za naše najmlajše. Ti hkrati postanejo del prometnega sistema, zato velja za te še toliko bolj poskrbeti in jim prometno dogajanje predstaviti na pravi način.
1 / 3

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija