Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
AVP opozarja
16. april 2021
Med 19. in 25. aprilom policija načrtuje tradicionalno poostreno akcijo na terenu. Možje v modrem bodo znova še toliko bolj pozorni na tiste, ki preveč pritiskajo na plin. Vrhunec se bo zgodil prihodnjo sredo.
Motoristi
31. marec 2021
Pred začetkom nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil so na novinarski konferenci Agencije za varnost prometa, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Postaje prometne policije Ljubljana na poligonu Barje strokovnjaki s področja motociklizma predstavili priporočila za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil s praktičnimi prikazi.
AVP vabi na dogodek
25. marec 2021
Zadnje dni so se temperature znova vzdignile do te mere, da so na cesto zapeljali tisti najbolj kleni motoristi. A potrebno se je zavedati, da razmere na cestah še niso optimalne, zato pristojni na Agenciji za varnost v prometu in policiji opozarjajo na izjemno previdnost.
Varnost
15. marec 2021
Voznike bodo k varni vožnji vzpodbujale silhuete policistk in policistov v naravni velikosti.
Obnovitve cest
12. marec 2021
Dars bo po nekaj mesečni pavzi čez nekaj dni začel intenzivno obnavljati še drugo vzhodno cev predora Golovec na ljubljanski obvoznici, zato že zdaj opozarjajo na morebitne zastoje ob prometnih konicah.
Uporaba varnostnega pasu
10. marec 2021
Ta teden poteka poostren nadzor policije, ki preverja uporabo varnostnega pasu, saj v zadnjih dveh mesecih zabeležili povečano število kršiteljev.
(ne)Varnost
27. februar 2021
Kje so meje promocije svojega dela? Je dovoljeno za potrebe snemanja videospota ogrožati sebe in druge udeležence v prometu?
Varnost motoristov
26. februar 2021
Toplejši dnevi so na ceste že privabili prve motoriste, toda pogoji za vožnjo še vedno niso optimalni. Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti in odgovorni vožnji tako voznike enoslednih vozil kot tudi ostale udeležence v prometu.
Statistika
13. februar 2021
Ženske v prometnih nesrečah pogosteje utrpijo težje poškodbe kot moški. Raziskava ameriškega zavarovalniškega inštituta za prometno varnost (IIHS) je pojasnila nekaj vzrokov za to.
Velika Britanija
11. februar 2021
Nesporno dejstvo je, da določene vozniške sposobnosti pridobimo in razvijemo le s časom in prevoženimi kilometri. Marsikje imajo zato vozniki začetniki v prvih letih po opravljenem vozniškem izpitu poseben položaj, Britanci pa so se tega vprašanja lotili na drugačen način.
Vinjete
28. januar 2021
31.januarja poteče prehodni rok, ko je potrebno za vožnjo po avtocestah in hitrih cestah, na vozila nalepiti nove modro-zelene vinjete z letnico 2021. A letošnje leto bo za vinjetni sistem, kakršnega poznamo, prelomen, saj s prvim decembrom prehajamo na sistem elektronskega cestninjenja.
Slovenske avtoceste
15. januar 2021
Od danes naprej je na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom prepovedano prehitevanje težkih tovornih vozil nad 7,5 tone.
Inovacija
4. januar 2021
Ob preobilju svetlobnih reklamnih panojev in drugih znakov so semaforji vse manj izstopajoči in verjetnost, da spregledamo prometno signalizacijo, je večja. V Indiji so se s to težavo spopadni s pilotnim projektom.
Nenavadna nesreča
3. januar 2021
Na kitajski avtocesti je voznike presenetil nenavaden prizor. Neodločena voznica je kot kaže izbrala srednjo pot, ki pa se ni ravno obnesla.
Sodelovanje se nadaljuje
31. december 2020
Anže Albreht je tisti možakar, ki je pred nekaj leti začel voznike opozarjati na pomen ustvarjanja reševalnega pasu na avtocestah. Pri tem početju mu še naprej ob strani stoji tudi uvoznik za vozila Mitsubishi.
Kamere v avtomobilih
27. december 2020
Poljska policija je ubrala svoj način, kako prepričati voznike naj bodo med vožnjo strpni in da upoštevajo cestno prometna pravila.
Tovorni promet
19. december 2020
Grozljiv prizor je ujela kamera.
Split, Hrvaška
18. december 2020
Nek Splitčan, ki so ga policisti šele po objavi posnetka na spletu uspeli prepoznati in aretirati, je po hitrem postopku končal za zapahi.
Preskus otroških sedežev
9. december 2020
Novinarji pri AMZS-jevi izdaji Motorevija so z ostalimi kolegi iz vse Evrope opravili nov preskus otroških sedežev.
Preventivna akcija
2. december 2020
Anže, Tomaž, Anita, Gregor, Sandra, Uroš in Denis so tisti, ki vas bodo v prihodnjih dneh nagovarjali in spodbujali, da širite njihov poziv o posledicah, ki jih lahko prinese trenutek nepozornosti v prometu zaradi vinjenega stanja.
1 / 8

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija