Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Nesreča
21. januar 2020
Ponoči so na gorenjski avtocesti trčili avtobus s potniki ter dva tovornjaka. Nesreča je povzročila daljši zastoj.
Poostrena akcija policije
13. januar 2020
Policisti bodo v naslednjih tednih bolj pozorni na preverjanje voznikov, ki med vožnjo telefonirajo ali brskajo po spletu. Namreč, tak način povečuje možnost prometne nesreče, posledično hudi poškodb ali celo smrti.
9. januar 2020
S priljubljenostjo električnih skirojev se je povečalo tudi število poškodb v nesrečah s temi vozili. V ZDA se je v zadnjih štirih letih kar potrojilo.
31. december 2019
Na spletu se je znašel zanimiv video zapis, ki zelo nazorno primerja razliko med avtomobilom s 4x4 pogonom z letnimi gumami in avtomobilom z zimskimi gumami, a s pogonom na sprednja kolesa.
Velika Britanija
23. december 2019
Številke iz Velike Britanije kažejo, da močno raste število poškodovanih in mrtvih v nesrečah, ki jih povzročijo počasni vozniki. Številka sicer ni visoka, je pa rast precej občutna.
Mini nasveti
20. december 2019
Čeprav letošnje zime ni niti za Z in so ceste skorajda normalne, pa lahko praznike pokvari tudi kaka nepredvidljiva situacija mehanske narave.
Preventiva
19. december 2019
Svetlobnim tablam ali prikazovalnikom, ki voznike opozarjajo na omejitev hitrosti ali bližino šole, se je v zadnjem času pridružila še nova z namenom zmanjšanja uporabe telefona med vožnjo. To namreč počnejo kar tri četrtine slovenskih voznikov.
17. december 2019
Pri Agenciji za varnost v prometu s posebnim video zapisom opozarjajo, da samo ena majhna napaka ali nepozornost povzroči trajne posledice. Raje kot za volan iz službene zabave, izberite taksi.
7. december 2019
Veseli december mnogi jemljejo preveč resno in se pogosto prekomerno poveselijo tudi z alkoholom in uživanjem prepovedanih snovi. Če se takšni usedejo še za volan ali so kako drugače udeleženi v prometu, ima to pogosto zelo hude posledice.
3. december 2019
Policisti spet začenjajo nov val poostrenega preverjanja voznikov, pri čemer bodo precej pozorni na alkohol, droge in druge substance.
27. november 2019
Verjetno ste v zadnjih dneh opazili, da se po spletu razširja zanimiv slogan, ki je sprožil zanimive razprave na spletnih platformah. Pa so res? Statistično so. A to je le uvod v novo tretjo sezono preventivne akcije Heroji furajo v pižamah, ki jo podpirajo tudi pri Toyoti.
Policija
22. november 2019
Kranjski policisti so pred nekaj dnevi s patruljnim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida, ujeli voznika, ki se je za las izognil trčenje z voznikom skuterja. Ni šlo za vožnjo pod vplivom alkohola, pač pa za uporabo telefona med vožnjo.
Slaba volja na cesti
19. november 2019
Verjetno ste že kdaj bentili nad drugimi vozniki? Kako daleč pa lahko jeza za volanom pripelje, pa potem prikazujejo videoposnetki s celega sveta.
Nesreča
18. november 2019
Na avtocesti A1 se je sinoči zgodila prometna nesreča, ki bi se kaj kmalu lahko končala tragično.
Zgodovina cestnih oznak
16. november 2019
Razdelitev cestišča v dva vozna pasova se nam zdi samoumevna. Toda zamisel o tem se je pojavila šele pred dobrim stoletjem, ko so bili avtomobili že kar nekaj let na cestah in je promet postal gostejši. Rešitve za boljšo organiziranost prometa pa se je domislila ženska.
15. november 2019
Od danes pa vse do sredine marca prihodnje leto je v Sloveniji obvezna uporaba zimskih gum oziroma snežnih verig, ki jih v primeru poledice ali snega na cesti nameščamo na letne gume. Izjema v zakonskem določilu je le priobalni pas, a strokovnjaki vseeno opozarjajo na spremenljive razmere na cest tudi za ta del Slovenije.
12. november 2019
V zadnji mesecih so se na cestah namnožili posebni modri odsevniki na obcestnih količkih, ki imajo prav posebno funkcijo. Gre za rešitev ministrstva za infrastrukturo in lovske zveze Slovenije.
12. november 2019
Zanimiva kratka obrazložitev, zakaj na cestah oziroma avtocestah nastajajo dolge kolone, ki niso posledica nesreč. Tem bi se lahko zelo enostavno izognili. Kako? Preverite v spodnjem posnetku.
Statistika
9. november 2019
Agencija za varnost prometa je z aktivnostmi in ukrepi učinkovito izboljšala prometno varnost v poletnih in jesenskih mesecih.
Preventiva
8. november 2019
Pred nami je spet tisti čas v letu, ko mnogi zaradi vinskega praznika pregloboko pogledajo v kozarec in del teh kot heroji sedejo za volan. A takšno početje je zelo nevarno za voznika in vse ostale udeležence v prometu.
1 / 4

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija