Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Varnostni pas
Nepripete šolarje ob nesreči premetavalo v avtobusu
Varnostna kamera je ujela srhljiv trenutek nesreče šolskega avtobusa, v kateri se je poškodovalo 8 šolarjev in voznik. Nesreča se je zgodila v ZDA, vendar je v opozorilo tudi nam.
Urša Prosenjak
12. februar 2020 | 8:25:00

74-letni voznik šolskega avtobusa je pravilno pripeljal v križišče, kjer mu je izsilil prednost voznik, ki je prevozil rdečo luč. Avtobus je trčil v avto, odbilo ga je proti zaščitni ograji, nato pa se je prevrnil.

Posnetek varnostne kamere, nameščene na stropu avtobusa, kaže dogajanje v avtobusu v trenutku nesreče in vidimo lahko, da je šolarje premetavalo in jih ob prevrnjenju vozila vrglo z ene strani na drugo. Otroci namreč niso bili pripeti. Voznik in osem otrok se je v nesreči poškodovalo, huje poškodovan pa je bil tudi voznik drugega udeleženega vozila.

Še zanimivost: v ZDA, kjer se je dogodek pripetil, imajo nekoliko drugačne predpise. Pri nas je pripenjanje z varnostnim pasom obvezno za vse potnike v vseh vozilih, ameriška Uprava za prometno varnost pa predvideva obvezen varnostni pas le v osebnih vozilih ter manjših avtobusih. Šolski avtobusi spadajo med velike in težje avtobuse, zato ob trčenju razporedijo silo drugače. Po ugotovitvah Uprave za prometno varnost naj bi otrokom v šolskem avtobusu varnost zagotavljali močni sedeži, nameščeni tesno skupaj in s hrbtnimi deli, ki absorbirajo energijo. Varnostni pas naj ne bi bil nujen.

Ni znano, za katero vrsto avtobusa je šlo v pričujoči nesreči, toda posnetek je dovolj zgovoren. Tudi, če varnostni pas za šolarje ni bil obvezen, bi bil pa vsekakor priporočljiv.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
"Pri nas je pripenjanje z varnostnim pasom obvezno za vse potnike v vseh vozilih" (??) Aja? Tudi na avtobusih? Nisem še videl,da bi se pri nas na avtobusih kdo privezoval...
12.2.2020 10:04:29
Jon
Obvezno za vse ja😉. In vsak zase odgovarja...
12.2.2020 10:42:36
shark911
Kako je lahko privezovanje obvezno,če pa avtobusi sploh nimajo pasov za privezovanje? Kdo se tukaj norca dela iz folka...?
12.2.2020 14:15:15
aichi
eni avtobusi, sploh primestni in relacijski, imajo pasove, zahteva se jih za otroke.
12.2.2020 14:36:30
Jon
Shark kaj tej s tabo je...tisti ko imajo pasove,je obvezno!Al zakaj bi potem imeli pasove...? Za obesanje🤦‍♂️. Saj fiček ipd tut nimajo pasov,logicno da se ne mors privezat!Sploh ne vem kaj ti ni jasno😀😀😀
12.2.2020 16:41:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija