Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Promet
Nov fenomen norosti slovenskega prometa
Ustavljanje pod nadvozi v času toče, vožnja v enosmerno ulico, po novem pa tudi parkiranje v rondojih, ker trgovski centri še niso odprti – to je slovenska prometna kultura.
Artur Švarc
9. april 2019 | 23:28:04

Ljubljanski BTC, ura je 8:40 zjutraj in garažna hiša City Parka je še zaprta, oba dovoza s spuščenimi zapornicami, kar pa ne zmoti skupine voznikov, da parkirajo kar sredi rondojev, ki vodijo do garažne hiše in s tem ustvarjajo nevarno situacijo za ostale udeležence v prometu, ko vozijo mimo.

Človek bi razumel, da prvi trije, ki vstopijo v trgovski center City Park, ki vrata odpre nekaj minut pred deveto, dobijo medalje, četrti pa klobaso, a vseeno, to, da 10 minut meni nič, tebi nič, parkiraš sredi ceste in oviraš promet in ogrožaš druge, ne najde razlage v zdravi pameti.

V takem primeru pač narediš še kak krog, ustaviš na katerem drugem parkirišču za nekaj minut, dokler se garažna hiša ne odpre, ne pa da stojiš sredi rondoja.

Za nameček sta se takrat mimo pripeljala celo policista in verjamem, da za tam ustavljene nista imela prav lepih besed, saj so vsi hitro »spokali« iz rondoja.

Apeliramo na zdravo pamet. Trgovine ne bodo pobegnile nikamor, vozniška kultura v Sloveniji pa je tako ali tako na psu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija