Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Poziv pristojnih
Varnost na cestah se je poslabšala, potrebni so ostrejši ukrepi
Črna statistika se na naših cestah se je v prvi polovici leta občutno okrepila. Če so policisti obravnavali sicer dva odstotka manj prometnih nesreč, pa je na drugi strani število umrlih v prometnih nesrečah za več kot tretjino višja, v primerjavi z enakim obdobjem lani.
Uredništvo APV in Peter Pirkovič
17. julij 2019 | 12:14:42

Javna agencija RS za varnost prometa je z namenom ozaveščanja javnosti sklicala sestanek z nadzornimi organi za večjo varnost v cestnem prometu. Na sestanku so si bili enotni, da je treba sodelovanje še okrepiti, izboljšati komunikacijo med različnimi nadzornimi službami, povečati nadzor nad kršitvami v cestnem prometu ter skrbeti za redno izmenjavo informacij. 

Stanje varnosti cestnega prometa v Sloveniji se je v poletnih mesecih poslabšalo, sicer pa je v prvi polovici letošnjega leta nekoliko slabše kot v enakem obdobju lani. V prvi polovici letošnjega leta se je v Sloveniji zgodilo 8.600 prometnih nesreč (8.774 v enakem obdobju lani), kar je za 2 % manj kot v enakem obdobju lani. V prometnih nesrečah je umrlo 56 oseb (41 v enakem obdobju lani), kar je 37 % več oziroma 15 oseb več kot v enakem obdobju lani. Vzroki prometnih nesreč ostajajo že nekaj let isti, enako tudi v prvi polovici letošnjega leta: neprilagojena hitrost (19 prometnih nesreč s smrtnim izidom – 24 umrlih), nepravilna stran ali smer vožnje (12 prometnih nesreč s smrtnim izidom – 13 umrlih) nepravilno ravnanje pešcev (6 prometnih nesreč s smrtnim izidom – 6 umrlih).

»Letošnje leto se je začelo tragično. Poletni meseci pa so tudi zaradi bolj obremenjenih cest, raznovrstnosti udeležencev cestnega prometa, varljivega občutka varnosti in brezskrbnosti, običajno najbolj kritični, z največ prometnimi nesrečami. Tako so tudi letošnjo prvo polovico poletja zaznamovali številni tragični dogodki. Ni nam vseeno! Gorimo o ljudeh in ne številkah. Zaskrbljeni smo! Zato v agenciji menimo, da moramo še tesneje sodelovati, se povezovati in osveščati. Samo če bomo stopili skupaj, lahko naredimo prave korake v pravo smer. Naša naloga pa je delovati preventivno in poudarjati odgovornost. Kajti odgovoren voznik med vožnjo ne bo uporabljal mobilnega telefona, ne bo pil, ko bo vozil, odgovoren voznik ne bo divjal, odgovoren voznik bo uporabljal varnostni pas. Agencija bo tako še intenzivneje izvajala številne preventivne aktivnosti po vsej Sloveniji in vse udeležence v prometu ozaveščala predvsem o štirih ključnih področjih tveganja – hitrosti, alkoholu, mobilnem telefonu in varnostnem pasu. Žal se vsi skupaj premalo zavedamo, da varnost na cestah ni sama po sebi umevna temveč je odvisna od vseh nas! Zato bi si želela, da bi bili vsi udeleženci v prometu bolj potrpežljivi, odgovorni in predvsem, da varnosti ne bi jemali kot nekaj samoumevnega!« je poudarila Vesna Marinko, v. d. direktorice Agencije za varnost prometa.

Poletni meseci so tako z vidika statističnih podatkov v povprečju bolj kritični, zato želimo udeležence v prometu znova opozoriti na varno ravnanje v prometu. Vpliv visokih temperatur, neprilagojena hitrost, gost promet, pomanjkanje časa, izkušenj ter utrujenost so tisti dejavniki, ki povečujejo nestrpnost, zmanjšujejo pozornost, povečujejo lažni občutek varnosti ter zmožnost prilagajanja hitrosti in varnostne razdalje. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tattoo-
Kere buče to prodajajo?! "Potrebni so ostrejši ukrepi"...kazni lahko povišajo na milijone, pa se zaradi tega stanje na cestah ne bo bistveno spremenilo vse dokler policija ne bo začela aktivno nadzorovati promet! Dokler je pa namen policije predvsem polnjenje državnega proračuna (varnost v prometu so pa samo lepe besede) bo pa stanje na cestah kakršno je. Prevzemanje odgovornosti je pa lepo demonstriral njihov bivši direktor (Velov)...pod vplivom alkohola je povzročil prometno nesrečo, potem se je pa namesto da bi odstopil, še 10 dni sprenevedal glede nesreče in skrival pred mediji!
17.7.2019 15:30:06
KOMPRESOR
Varnost na cestah se je poslabšala v prvi vrsti zaradi izredno slabih cest.
17.7.2019 15:38:49
klemens
Samo klobasanje, sploh nisem vsega bral. Moj pogled je sledeči: Ljudje niso skoncentrirani med vožnjo, delajo vse ostalo, samo na cesto ne gledajo. Vožnja po prehitevalnem, nikogar ne prehitevajo, ne gledajo nazaj, ne spremljajo prometa. Količina vozil je na naših cestah prevelika. AC LJ obroč bi morali zapirati, ker je gor preveč vozil, da bi lahko imeli vsi varnostno razdaljo po predpisih. Stanje cest grozljivo, same luknje, spolzek asfalt. Letos sem kupil nove gume continental ecocontact 6, oznake A A. Zdaj ne vem ali so gume tako zanič, ker ceste so, da se vozim kot po jajcih, na ovinkih pri 40 kmh, drsim ven, pri speljevanju vedno vklaplja ASR, pri zaviranju po LJ velikokrat ABS, ampak to je tudi z drugimi gumami. Ima še kdo kakšne izkušnje s temi gumami, ker jaz sem zgrožen.
17.7.2019 16:53:42
spartan
Ceste naj prvo popravijo....za zacetek bi lahko vsaj luknje ponrpali in pesek pospravili s cestisca.
17.7.2019 22:39:58
spartan
Klemens...EcoContact sem imel 5 let na prejsnjem avtomobilu. Zimske so bile boljse tudi poleti....Eco Contact so narejene za varcno voznjo, ne dirkanje. To pomeni daljsa zavorna pot, nestabilnost "spolzkost" v ovinkih, tudi meni se je veckrat vklapljal ABS, ASR pa ne. Nadplosno so to trpezne gume, postanejo pa glasne v 3. letu uporabe (glasnejse so bile kot zimske gume). Zdrzijo pa, 100.000 km brez problema. Ampak vse ostalo je pa porazno...raxen ekonomije. Ce se rad vozis hitro, kupi raje kar drugega.
17.7.2019 22:44:32
spartan
Zimske sem pa imel Dunlop, pa so bile glede lege na cesti, voznje v dezju, zavitanju vsepovsod boljse kot Eco Contact. Sam jih vec ne bi imel, po pravici povedano. Zaradi same daljse zavorne poti zna biti nevarna zadeva.
17.7.2019 22:46:42
KOMPRESOR
Jaz vozim Continental gume že najmanj 20 let in jih kar dobro poznam. Trenutno vozim SportContact in je napram EcoContact enormna razlika v gripu, obraba pa tudi trikrat večja. Samo glede na to, da na vseh podlagah tudi na belem hladnem ali mokrem asfaltu dobro drži ji to oprostim.
18.7.2019 7:14:13
klemens
Hvala za odgovore, ja meni je oprijem pomembnejši kot obraba. Vsako sezono itak kupim nove, ker delam veliko kilometrov. Sem imel michelin primacy 3, sem z njimi naredil 90.000km, so imele še 4mm profila, ampak v jeseni so drsele, da sem skoraj avto razbil. Z good year efficient grip sem naredil celo 120.000km in so imele še 3mm. Opažam, da po 30-40.000km vse zelo izgubijo na lastnostih. Očitno razredi oprijema in porabe niso vedno merodajni, ker ecocontact ima oprijem na mokrem A in porabo A, pa sumim da to dejansko drži.
18.7.2019 9:44:59
spartan
Poraba je manjša z EcoContactom, to zagotovo. Vse ostalo je pa kompromis...kot pri vseh eko gumah.
19.7.2019 22:30:06
spartan
To ne pomeni, da je EcoContact slaba guma, prav nasprotno. Ampak ni pa za hitrejso voznjo.
20.7.2019 10:42:33
Uros33
Zanimivo, da vsi iscemo vzroke drugje, samo pri sebi ne. Vprasajmo se, kaksno je danes psihicno stanje povprecnega voznika. Tukaj je po mojem mnenju najvecji problem - nas samih.
20.7.2019 22:06:45
Jon
Koncno en pameten komentar
20.7.2019 22:57:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija