Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zakaj velja upoštevati primerno varnostno razdaljo?
Pri nemški Dekri so v lanskem letu izvedli poskus, ki je zelo nazorno pokazal, kaj se zgodi, ko voznik tovornjaka med vožnjo ni zbran oziroma ne upošteva primerne varnostne razdalje.
Peter Pirkovič
23. julij 2019 | 14:04:06

Slednja je pogost vzrok prometnih nesreč na naših cestah, ki se včasih končajo tragično. Lahko tudi tako tragično kot prikazuje posnetek trčenja tovornega vozila, ki ni opazil stoječe kolone. Njegova hitrost je bila sicer le 43 km/h, a glede na dejstvo, da je bil ta polno natovorjen, je bil za potnike v osebnem vozilu trk poguben. Od avtomobila ni ostalo praktično nič.

V Sloveniji prav v tem tednu poteka poostren nadzor nad vozniki tovornjakoV in avtobusov. V obdobju od 1. januarja do 14. junija 2019 se je na slovenskih cestah pripetilo 1.255 prometnih nesreč z udeležbo tovornih vozil, kar je v primerjavi z lanskim primerjalnim obdobjem, ko je policija zabeležila 1.377 prometnih nesreč, 9 % manj. Vozniki tovornih vozil so bili povzročitelji v 811 primerih prometnih nesreč (lani 905), od tega so življenje izgubile 4 osebe (lani 6), 15 je bilo hudo poškodovanih (lani 20), 179 pa lažje poškodovanih (lani 166).  Najpogostejše kršitve so bile povezane s prekoračitvijo hitrosti (126 kršitev), preobremenjenostjo vozil (105 kršitev), neuporabo varnostnega pasu (104 kršitve), nepravilno zavarovanim tovorom (80 kršitev), nezadovoljivo tehnično brezhibnostjo vozil (34 kršitev) ter neupoštevanjem obveznih počitkov in odmorov voznikov (21 kršitev).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Seveda je varnostna razdalja pomembna, kot tudi skoncentriranost voznika. Imam že skoraj dve leti passata z radarskim tempomatom in zaviranjem v sili. Večina novih vozil ima to kot opcijo ali tudi že vgrajeno v višjih paketih opreme. Dejstvo je, da ta zadeva ne deluje 100%. Meni se je že zgodilo, da je avto pobezljal, želel ujeti nastavljeno hitrost, pred menoj vozečega pa ni zaznal. Spet drugič mi je na popolnoma prazni avtocesti začel piskat, da naj zaviram, ker se bom zaletel. Dokler ti sistemi ne bodo dodelani, bo nesreč zaradi elektronike še več. Sploh, če ji bodo ljudje slepo zaupali. Jaz sem bolj nemiren, ko imam vsa ta nezanesljiva jajca vklopljena, kot pa če se zanašam nase (pa nisem perfect).
23.7.2019 15:50:34
serpent
Sam redno, da ne rečem kar vedno uporabljam radarski tempomat (+ zaviranje v sili (v dveh različnih avtih)), le da niso to šalabajzerski VW-ji, pa še nisem imel situacije kot ti. Radarski temopat mora tudi vizualno prikazovati kdaj zaznava vozilo pred sabo in kdaj ne, na kar je tudi vedno treba biti pozoren. Sicar pa so to asistenčni! sistemi in ne avtonomna vožnja, in voznik mora še vedno biti pozoren na dogajanje okoli sebe in pravočasno reagirat/zavirat - torej ravno tako kot če teh sistemov ne bi bilo. Tako, da sem vsekakor bolj miren zaradi teh zadev.
23.7.2019 19:43:37
alfafil
Meni v VW radarski tempomat dela bp, prepoznava pešcev pa, kako se mu zazdi, ponavadi vidi duhove, pešca pa malo dvomim, da bi ga zaznal. Glavno, da nas posiljujejo z avtonomno prihodnostjo, pa še osnov ne obvladajo.
23.7.2019 19:59:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija