Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Ljubljana
Gradbišče v Ljubljani past za pešce in kolesarje
Že res, da je odsek na najbolj prometni cesti v Ljubljani zaprt za pešce in kolesarje zaradi gradbišča, a ureditev kar kliče nesrečo.
Artur Švarc
16. avgust 2019 | 12:53:11

Človek se pelješ proti centru Ljubljane, ko ti naenkrat s pločnika na vozni pas skoči gruča kolesarjev. Malokdo od njih sploh pogleda, če se od zadaj približuje avto. To, da so kolesarji v Ljubljani, predvsem določen del in njihovo vedenje v prometu, velik problem, pustimo tokrat ob strani.

Nekje na pol poti od obvoznice do centra na Dunajski gradijo večstanovanjsko hišo. Že nekaj dni je, kar so zaradi razritega pločnika zaprli pločnik in kolesarsko stezo v razdalji 150 metrov. Na obeh straneh stojita tabli s prepovedjo prometa za omenjene udeležence. Bilo bi vse lepo in prav, če bi obstajal, oziroma bil označen tudi obvoz. Pa ni. In bi moral biti.

Kar seveda ne zmoti ljudi, da nadaljujejo po zaprtem odseku ob Dunajski, dokler se ne znajdejo pred gradbeno jamo in popolno zaporo, nakar večina, sploh kolesarji, brez da bi pogledali kam in kako, zapeljejo na cestišče Dunajske ceste, ki je najbolj prometna cesta v Ljubljani. Morda v tem obdobju leta niti ne, a glede na hitrost gradnje je čisto mogoče, da bo tako še 1. septembra.

Ovire so postavljene tako, da so nevarne tudi za avtomobile. In ko se na istem mestu naenkrat znajdejo avto pri 60 km/h, kolesar in pešec, pa se zgodi kaj slabega, bo nekdo moral odgovarjati?

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Podobno nevarna "cvetka" je kolesarska steza direktno nasproti gostilne Micka na Litijski cesti,par sto metrov iz izvoza Bizovik proti Lj.-Sostro...konča se nenadoma in zavije levo dol na cesto,kolesar pa lahko zapelje direktno pod kolesa avtobusa,ki itak zaradi preozke ceste vozi par centimetrov od robnika...nesposobni projektanti totalno...
16.8.2019 14:57:01
aichi
Po moje so problem nadzorni in odgovorni
16.8.2019 15:00:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija