Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Ljubljanska obvoznica
Hitra Darsova rešitev za večjo pretočnost
Nadvse zadovoljni, da so Darsovi mojstri končno le uredili nekaj, kar je bila dolgo let neizvedljiva naloga.
Peter Pirkovič Dars
21. avgust 2019 | 11:55:45

Ob koncu letošnje turistične sezone so pred nekaj dnevi pri razcepu Kozarje malce spremenili prometni režim, ko so zarisali črte in postavili nove table na način, da sta zdaj za vključevanje na primorsko avtocesto na voljo dva vozna pasova. Namreč, v zadnjih letih je bil ta del obvoznice prometno močno obremenjen, še posebej v turistični sezoni in tik pred prazniki. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Hitra odločitev, pa lepo vas prosim. Koliko let je bila pa totalna štala, in če je kdo pogruntal je bilo sedaj cca 3-4 mesece totalna polomija, ker nisi mogel legalno zapeljati, na drugi levi pas iz voznega, ampak si moral stati od Brda v koloni, če se nisi hotel arogantno vrivati. Drugače si pa tukaj poglejte, da je bila obvoznica leta 1985 že 3 pasovna, 2:32 minute https://www.youtube.com/watch?v=D0iECWvD5KI
21.8.2019 12:20:37
milky
@klemens ... prvič ne razumeš ironije, drugič pa ne razumeš prometnih pravil. Zaradi prvega zamudiš dosti zabavnih trenutkov, zaradi drugega pa stojiš v koloni do Brda. Naj ti pomagam : če se nekaj hvali, kar očitno ni vredno hvale je to ironija. Glede drugega pa se seznani s pravilom zadrge ( da bi bil zastoj čim krajši in pretok prometa čim bolj tekoč, moramo vozniki tudi prometni pas, ki se ukinja (oz. pri sistemu zadrge oba prometna pasova), napolniti vse do zožitve. Izmenično vključevanje vozil namreč vedno poteka tik pred ukinitvijo prometnega pasu (razen v redkem prometu). Napisano velja tudi v primeru, če ni postavljenega znaka izmenično vključevanje vozil ). Prosim deli naprej, ker obojega je v Sloveniji premalo ( poznavanja ironije in prometnih pravil )
21.8.2019 13:21:22
aichi
tole je itak eden glavnih problemov zastojev, vsi se že kilometer pred zožitvijo napokajo na desni pas
21.8.2019 13:22:51
klemens
milky, kar se tiče zadrge, se vedno držim, da grem po pasu do konca, kjer se je potrebno vključiti na en pas. Večina folka me noče potem spustiti, ker si očitno mislijo, kaj se pa nisem že prej vključil. Ne vedo, da so oni v zmoti. Glede na prej napisano milky, mi pa ti razloži, a ti, ko se vključuješ na desni odcep, greš po pasu, ki se ne konča in gre naravnost, se ustaviš in čakaš zadrgo?
21.8.2019 16:00:11
milky
@ klemens ne razumem vprašanja ? Zakaj bi se vključeval na desni odcep, če peljem po levem pasu, ki se ne konča in obratno zakaj bi šel na levi pas, če grem na desni odcep. Je pa na žalost točno takšna zmeda na obvoznicah in avtocestah, kot sem opisal. Razlog je pa pač v tem, da ljudje med vožnjo ne razmišljajo vnaprej (oz. večinoma sploh ne razmišljajo pika) in potem vozijo po levem pasu in se direktno z njega izključujejo, ali se ne znajo vključiti s pospeševalnega pasu, da sploh ne govorim o LJ obvoznici, ki ima isti pas za vključevanje in izključevanje ... Jaz osebno bi namesto tistih nalepk za reševalni pas začel deliti nalepke z navodili za zadrgo, vključevanje in izključevanje ... bi bilo že zato manj potrebe po reševalnem pasu :-(
22.8.2019 9:51:48
klemens
milky to se strinjam s teboj. Pisal sem o tem odcepu Kozarje primorska. Zdaj je bilo nekaj mesecev možno samo zaviti z desnega pasu na samo en odcep, prej si lahko priletel proti Viču in se vključil na levi pas, ker sta bila dva. Nato so pa potegnili neprekinjeno črto in si bil v prekršku, če si to naredil. Drugače se strinjam s tvojimi pripombami. Mene pa moti, da zjutraj pridem hitreje po desnem pasu na primorki do cilja, kot po prehitevalnem, ker se ljudje sploh ne umikajo, ko prehitijo ampak vsi vozijo na prehitevalnem in sunkovito zavirajo. Popolnoma odsotni, sploh ne vem, če še kdo uporablja vzvratno ogledalo. Pa moti me neuporaba smerokazov in sploh ne veš kaj kdo namerava narediti. Zadnja leta je vse hujše in nevarno.
22.8.2019 19:37:43
7even77
Splošna kultura je res na minimalni ravni. Tudi pri vsem tem, kar si naštel, @Klemens; poleg naštetega je izjemno problematično tudi vračanje na vozni pas, po tistem, ko te je nekdo, ker si vozil "prepočasnih" 130km/h na voznem pasu, prehitel in te malodane - brez desnega smerokaza, jasno (saj, zakaj vendar, kajne?) - skorajda poradira po tvoji levi strani... Obup. Seveda, splošna neuporaba vzvratnih ogledal in odsotnost pravilne ocene situacije. No, samo vključevanje in nato razvrščanje pa spet zajame poseben pomen celotnega, vsakdanjega dogajanja. Sem resnično vesel, da pridem cel iz točke A v B... O recimo varnostni razdalji bi pa najbrž lahko napisal še nekaj vrstic, pa je vseeno, če jih ne.
22.8.2019 20:26:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija