Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Kontrola prometa
Zaskrbljujoče stanje prometne varnosti na Koroškem in Celjskem
Koroški in celjski policisti so včeraj med 7. in 10. uro na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali tako imenovan Ad-hoc nadzor cestnega prometa. Zabeležili so 225 kršitev.
Urša Prosenjak
29. avgust 2019 | 13:35:13

Poudarek je bil predvsem na preverjanju upoštevanja  svetlobnih prometnih znakov oz. semaforjev, nepravilne uporabe mobilnih  telefonov,  kršitev  kolesarjev  in  pešcev  ter  ostalih  cestno prometnih prekrškov.

V samo treh urah  so v 102 primerih ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti, 50 voznikov so oglobili zaradi uporabe telefonov  med vožnjo. V  52 primerih so ugotovili, da vozniki niso uporabljali varnostnih pasov oziroma zaščitnih čelad. Kršitve so zaznali tudi pri pešcih in kolesarjih. Pri pešcih so zabeležili 8 kršitev, pri kolesarjih 13.

Glede na  to, da na tem področju letos policija beleži izjemno poslabšanje prometne  varnosti, so rezultati nadzora zaskrbljujoči. Letos je na cestah Policijske uprave Celje umrlo 16 ljudi, lani v enakem obdobju 5.

Vse  voznike  znova  opozarjajo  na odgovorno vožnjo ter spoštovanje cestno prometnih  predpisov, še posebej v naslednjih dneh, ko bodo v prometu znova udeleženi šolarji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tyros
Ker večkrat vozim na relaciji Dravograd Slovenj Gradec, lahko iz lastnih izkušenj povem , da v primeru upoštevanja omejitev imaš takoj za seboj kolono , da o blenkanju in začudenju zakaj vozim za večino prepočasi, čeprav po obstoječih omejitvah raje niti ne govorim.
29.8.2019 21:21:00
spartan
Tam so res cudne onejitve in sicer 70....pa nikjer nobene duse. Ljudje se vozijo po tistih ravnonah vsaj 100.
29.8.2019 21:43:50
GTI
Paralelno s temo članka. Zanimivo, da se kljub temu, da na razdalji 1,3 km skozi Portorož in čez cca 20 prehodov za pešce pri omejitvi 30 km/h dogajajo bližnja srečanja s pešci. Eno srečanje je bilo tudi hujše. Kot opazujem, redkokateri vozi 30, velika večina se jih razgleduje in telefonira. Pri takšni vozniški kulturi je bolj malo upanja za napredek v varni vožnji.
29.8.2019 21:47:06
DasAuto
Glede na to, kaj vse se počne za volanom, da so ljudje vse drugje prej, kot na cesti, je statistika nesreč še kako majhna. Statistika pravi hitrost in alkohol, kar verjamem da je problem, ampak raztresenost ljudi in egoizem na cesti sta verjetno enakovredna prejšnjima razlogoma za nesreče. Toliko sekanj ovinkov, vožnje po sredini, prehitevanja kolesarjev sredi ovinka, pa še bi lahko naštevali, kot se sedaj dogaja, 15 let nazaj ni bilo opaziti. Eno z drugim pa daje posledice, kot jih navaja statistika.
30.8.2019 1:24:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija