Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Tesla
Sistem, ki rešuje kritične situacije
Teslin Autopilot, polavtomatski sistem vožnje, je rešil že veliko kritičnih situacij in življenj.
Artur Švarc
23. september 2019 | 7:05:52

Čeprav je pogosto deležen tudi kritik, pa tudi število smrtnih žrtev med vozniki, ki so povsem prepustili vožnjo sistemu (in zraven počeli tudi neumnosti), se bliža številki 10. Še več pa je tistih, ki lahko dejstvo, da so izvlekli živo glavo, pripišejo prav Autopilotu.

Ameriški Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) je Teslin sistem, ki prepozna nesrečo in se ji z avtom izogne, je dobil najvišjo možno oceno Superior. Podobno nagrado so dobili tudi pred dnevi na nemškem kongresu carIT, ki je potekal v okviru Frankfurtskega avtosalona.

V osnovi so Teslini avtomobili računalniki z naprednimi aplikacijami in softverom, ki se ves čas posodablja, okoli tega pa so zgrajeni pogon, karoserija in – kolesa. Napredna umetna inteligenca ne samo, da vozi avto dokaj suvereno, ko so za to primerni pogoji, pač pa tudi prepoznava, ko gre kaj narobe in ustavi ali odvije na stran. In prav na tem področju je Tesla daleč pred konkurenco. V spodnjem videu je tudi kompilacija posnetkov, ko je ta sistem rešil kritično situacijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Ko dobimo tole reč v našo "garažo" (Model 3), bom lahko kaj rekel na tole. Zadeva zagotovo ni popolna, a bojda še vedno bolje od konkurence. Osebno tega ne bom uporabljal (izjemoma mogoče na dolgočasni avtocesti), ker uživam, ko avto furam tako kot meni paše!
24.9.2019 0:37:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija