Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dokaz, zakaj je uporaba telefona med vožnjo zelo nevarna
promet   |   Policija
Dokaz, zakaj je uporaba telefona med vožnjo zelo nevarna
Kranjski policisti so pred nekaj dnevi s patruljnim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida, ujeli voznika, ki se je za las izognil trčenje z voznikom skuterja. Ni šlo za vožnjo pod vplivom alkohola, pač pa za uporabo telefona med vožnjo.
Peter Pirkovič
22. november 2019 | 10:52:00

Voznik Ford Focusa je pravzaprav imel neizmerno srečo, da se trenutek nepozornosti ni spremenil v tragedijo. Pri Agenciji za varnost v prometu pravijo, da če voznik telefonira med vožnjo, je to tako, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem SMS sporočila, voznik 4x več časa ne gleda na vozišče, kot pri normalni vožnji. In to se je najverjetneje zgodilo tudi v primeru tega dogodka. Policisti so kakopak proti nepozornemu vozniku ukrepali. Po naši aktualni zakonodaji, je za uporabo mobilnega telefona v roki med vožnjo predpisana kazen le 120 evrov. V to kategorijo sodi tako telefoniranje, pisanje kratkih sporočil in brskanje po spletu. Morda bi lahko policisti takšen dogodek uvrstili celo med nevarno vožnjo, ki predvideva precej strožjo kazen.

Ob tem velja izpostaviti še nekaj dejstev, ko gre za uporabo mobilnih telefonov med vožnjo:

• slabši reakcijski čas voznika (50% slabši kot vožnja v normalnih pogojih),

• počasnejše zaznavanje prometne signalizacije in reagiranje nanjo,

• daljši zavorni čas,

• zmanjšano zaznavanje okolice in prometa,

• večje tveganje pri odločitvah, kot je npr. zmanjšana varnostna razdalja, manjše prilagoditve razmeram na cesti in drugo

Posted by policijaKR
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Etilometer
Še ena avto novica za katero ne vemo 😂😂🙃😂🤭🤣🤣aja pa ni v BMW meecedesu ali Audiju.
22.11.2019 12:08:30
milky
Ni panike ... HITROST ubija ... v tem primeru bo zakonskih 150 EUR ( polovička ) povsem dovolj, saj ja ni divjal po naselju 65 km/h.
22.11.2019 12:37:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija