Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: VW Jetta
Jetta, Vento, Bora in ponovno Jetta
Zastopnik za vozila Volkswagen je predstavil novo in obenem sedmo generacijo Jette, ki ni več le podaljšani Golf, ampak cenejša različica Passata.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
15. februar 2011 | 15:39:48

S tem pa ni popolnoma nič narobe, saj je Jetta za razliko od predhodnika močno pridobila na vseh področjih. Jetta, ki k nam prihaja iz mehiške tovarne, je z novo generacijo pridobila nekaj dodatnih milimetrov. Zunanja dolžina je podaljšana za 90 milimetrov (4644 mm), medosna razdalja je daljša za 73 milimetrov (2651), za dobrih 60 milimetrov je več prostora za noge na zadnji klopi. Ko gre govora o notranjosti lahko na prvem mestu izpostavimo privlačnejšo in večjo strukturo opremljenosti, več prostora in udobja v primerjavi s tekmeci ter uveljavljene hišne oblikovne linije armaturne plošče, ki hkrati prinašajo dobro razporeditev gumbov in stikal. Dobro je poskrbljeno za varnost, saj je v osnovnem serijskem paketu na voljo tako sistem ESP kot tudi šest varnostnih blazin in tritočkovni samodejni varnostni pasovi za vse sedeže.

Za slovenske kupce imajo v ponudbi trenutno štiri motorje. Dizelsko paleto predstavljata 1,6-litrski TDI motor s 77 kW (105 KM) in dvolitrski TDI motor s 103 kW (140 KM), medtem ko je bencinska ponudba sestavljena iz 1,2-litrskega TSI motorja s 77 kW (105 KM) in 1,4-litrskega TSI motorja s 118 kW (160 KM). Meseca maja se paleti pridružuje dvolitrski TSI motor s 147 kW (200 KM), julija pa bo čas za 1,4-litrski TSI motor z 90 kW (122 KM). Vsi motorji, z izjemo najšibkejšega dizla, bodo opremljeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo bo na voljo tudi 7-stopenjski DSG menjalnik.

Po uveljavljenih navadah bodo kupci VW Jette izbirali med tremi paketi opreme (Trendline, Comfortline in Highline), cena najosnovnejše pa na našem trgu znaša 16.376 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija