Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Opel Zafira Tourer
Zafira Tourer se predstavi
Konkurenca v segmentu enoprostorcev je tako huda, da se moraš od nje v nečem razlikovati, menijo pri Oplu.
Marko Hanželič Opel
18. maj 2011 | 8:15:48

Pri novi Zafiri Tourer so si Oplovci za inspiracijo vzeli Insignio, za katero trdijo, da je najboljši avto, ki so ga doslej izdelali. Nova generacija Zafire naj bi tako močno pridobila na kakovosti, deležna pa je tudi številnih pomagal in dodatkov, ki je pred časom ne bi pričakovali v tem segmentu. Mednje vsekakor velja uvrstiti Oplovo prilagodljivo vzmetenje, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control), javljalnik vozil v mrtvem kotu (SBSA), pomoč pri parkiranju s kamero za vožnjo vzvratno ter Opel Eye inteligentno osvetlitev.

Kljub modernizaciji je Zafirino glavno poslanstvo še vedno uporabnost, zato je del serijske opreme tudi sistem Flex7, za doplačilo pa si kupci lahko omislijo tudi Lounge Seating razporeditev sedežev. Prtljažnik ob prevozu petih oseb še vedno pogoltne za 710 litrov prtljage.

Zafira bo za začetek na voljo z dvema motorjema, in sicer 1,4-litrskim turbo agregatom, ki zmore  88 kW (120 KM) v šibkejši, oziroma 103 kW (140 KM) v močnejši različici, dizelski agregat pa ponuja tri možnosti v razponu moči od 81 do 121 kW. Pri Oplu pripravljajo tudi različici s pogonom na LPG- in CNG-plin.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija