Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Lancia Ypsilon
Prestižni malček
V prihodnjih dneh bodo trgovci z vozili Lancia v svoje prodajne salone postavili korenito prenovljeni model Ypsilon.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
12. oktober 2011 | 15:49:51

Zgodba se je začela v letu 1985, ko so Italijani med kupce poslali Y10, leta 1996 je sledila prva resna prenova, ki je odnesla številko 10, sedem let kasneje so znova predstavil spremenjeno verzijo in zdaj, po osmih letih premora, se popolnoma nova generacija ponovno predstavlja slovenski javnosti. Platformo so si sposodili pri Fiat 500, hkrati so za razliko od predhodnega modela, z uporabo novih, lažjih in trših materialov zmanjšali skupno maso, ki zdaj znaša 965 kilogramov. Lancia Ypsilon v dolžino meri 3,84 metra, v širino 1,67 metra, v višino 1,52 metra, medtem ko njena medosna razdalja znaša 2,39 metra. Z omenjenimi dimenzijami se uvršča v zlato sredino, med Fiat 500 in Grande Punta.

Motorna paleta je sestavljena iz treh znanih pogonskih agregatov. Osnovo predstavlja 1,2-litrski 8V motor z 51 kW (69 KM), sledi mu novost iz Fiat 500, 900 kubični TwinAir motor s 63 kW (85 KM), medtem ko ponudbo zaključuje 1,3-litrski dizelski MultiJet z 69 kW (95 KM). Vsi motorji imajo serijsko vgrajen sistem Start&Stop ter indikator prestavljanja (Gear Shift Indicator), ki omogoča zmanjšanje porabe goriva ter kar najboljši izkoristek navora. K nižjim izpustom CO2 in zmanjšani porabi goriva, ob nespremenjenih voznih zmogljivostih, pa pripomore tudi nova generacija R15 pnevmatik z nizkim kotalnim uporom, ki so jih razvili v podjetju Goodyear.

Med pametne rešitve in tehnične novosti velja omeniti Smart fuel system, ki preprečuje čezmerno uhajanje plinov in razlivanje ter točenje napačnega goriva (poznano iz Renaultov, Citroenov…), omembe vreden je sistem Magic Parking (pomočnik pri bočnemu parkiranju), uporaben je Adaptive Daytime Lamp (ko zaženemo motor, se samodejno prižgejo še stranske luči), med vožnjo pa je nedvomno dobrodošel glasbeni sistem Hi-Fi 360° z ozvočenjem, katerega izhodna moč je 500 W.

Kupci bodo ob nakupu imeli na voljo tri pakete opreme (Silver; Gold in Platinum), medtem ko se bodo cene gibale med 12 tisoč in 16.600 evrov. Prodajni načrti za polno koledarsko leto znašajo od 80 do 100 avtomobilov, čakalna doba (avto prihaja iz poljske tovarne) pa naj ne bi bila daljša od treh mesecev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija