Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mazda CX-5
CX-5 obeta lepšo Mazdino prihodnost
Na slovenske ceste prihaja prvi model šeste generacije avtomobilov, ki bo Japoncem v Evropi pripomogel zagotoviti boljši jutri.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
23. marec 2012 | 17:01:54

Ob tem je potrebno dodati še dva druga pomembna dejavnika. Počasi se umirja močna vrednost japonskega jena, v primerjavi z evrom, do konca tega meseca pa naj bi zaključili izbor najboljšega ponudnika za dvomilijardno dokapitalizacijo. Skratka, Mazda bi po katastrofalnemu letu, že zelo kmalu lahko zadihala s polnimi pljuči. Prvi žarek upanja na boljše čase je Mazda CX-5, ki v celoti temelji na Skyactive tehnologiji. Slednja zajema novodobni razvoj štirih pomembnih sklopov. Skyactive Body predstavlja lažjo in tršo karoserijo, pri kateri so uporabili jeklo visoke natezne trdnosti in nove postopke izdelave. Svoj delež pri voznih lastnostih predstavlja Skyactive –Chassis, kjer je uporabljena nova geometrija celotnega vzmetenja in geometrija sprednjih vzmetnih nog, izvedba večvodilne zadnje preme, medtem ko je nov tudi volanski mehanizem. Rezultat vsega naštetega je boljša stabilnost, krajša zavorna pot in neposrednejši volan. Tretji sklop Skyactive tehnologije sta šeststopenjski ročni in prav tako šeststopenjski samodejni menjalnik, ki ponujata lahko in kompaktno zasnovo, hitro ter neposredno prestavljanje. Četrti in daleč najpomembnejši sklop Skyactive tehnike predstavljata dizelski in bencinski motor. Slovenskim kupcem bo najprej ponujen dvolitrski bencinski agregat, ki ustreza emisijskim standardom Euro5. Omenjena nova tehnika pri bencinskemu agregatu prinaša najvišje kompresijsko razmerje na svetu, med serijskimi vozili (14:1), edistveno zasnovo batov in poseben izpušni sistem 4-2-1. Moč tega motorja znaša 121 kW (165 KM) pri 6000 vrtljajih, v kolikor gre pogon na sprednji dve kolesi (210 Nm navora pri 4000 vrtljajih), v primeru, da je pogon speljan na vsa štiri kolesa je te moči za 118 kW (160 KM). Dizelski motor v prodajni ponudbo prihaja sredi meseca maja, ko bomo o njem zapisali nekaj več stavkov.

Ko gre govora o varnosti ne gre spregledati sistema SCBS (Smart city break support), ki v primeru nevarnosti trka do največ 30 km/h samodejno zavre, kot opozorilo menjavanja pasov je tu sistem LDW (Lane Departure Warning), za vozila v mrtvem kotu skrbi sistem RVM (Rear Vehicle Monitoring), pri vsem tem pa ne gre pozabiti še na sistem HBCS (High Beam Control System), ki samodejno prilagaja snop kratkih in dolgih luči. 

Mazdin oblikovalski jezik Kodo (duša gibanja) prinaša svež zunanji in notranji dizajn, prostornost in udobje za voznika in potnike, pametno in preprosto zasnovo zlaganja sedežev (Karakuri), prtljažni prostor, katerega volumen znaša od 503 do 1620 litrov, 5,8-palčni barvni zaslon, Bluetooth, USB, navigacijski sistem Tom Tom in Bose ozvočenje.

Načrt slovenskega zastopnika je prodaja 200 primerkov Mazde CX-5 do konca letošnjega leta, med katerimi bosta prevladovala dizelska agregata, ročni menjalnik in štirikolesni pogon. Cena trenutno najosnovnejšega modela z bencinskim motorjem na našemu trgu znaša 22.590 evrov, ob temu pa bodo kupci izbirali še med štirimi paketi opreme (Emotion, Challenge, Attraction in Revolution). Cenovna razlika med štiri in dvokolesno gnanim modelom je dva tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija