Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Mirrow Provocator
Mestni vesoljec
Oblikovalec Aleksander Mališev je pripravil podrobni koncept za mestni avto z imenom Provocator.
Artur Švarc
16. februar 2016 | 14:15:27

Tu je virtualni mestni avto za štiri potnike in njihovo prtljago, velikosti smart fortwoja. Narejen je na cevastem okvirju in z veliko rabo polimerov, s čimer v primeru nesreče absorbira in porazdeli več energije.

Zanimivo, potniki vstopajo v avto skozi "prtljažna" vrata, medtem ko so stranska le za zasilni izhod. Konstrukcija zagotavlja varnost, primerljivo z varnostnimi kletkami v dirkalnih avtomobilih.

Notranjost je minimalistična, a ima nastavljiv volan ter električni pomik oken, sedežev, ogledal in sončne strehe, zadnja potnika imata na voljo svoje zaslone, avto pa ima tudi navigacijo, ksenonske žaromete, samodejni menjalnik, senzorje za dež in tempomat.

Provocator je zamišljen v dveh različicah - s klasičnim motorjem na notranje izgorevanje ali z elektromotorjem. Prvi bi lahko bil mali 1,5-litrski trivaljnik, ki diha s pomočjo turbopolnilnika, tako v bencinski kot dizelski izvedbi, medtem ko bi električna različica z baterijami v dnu avtomobila omogočala doseg med 350 in 400 kilometri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil | 16.2.2016 16:10:57
Zanimivo,čeprav sredinski prazen prostor ostane neizkoriščen,za prtljažnik je,zaradi varnosti in funkcionalnosti,neuporaben.
alfafil | 16.2.2016 16:13:41
Lahko bi se iz tal dvigovale stranice za zadrževanje prtljage,mogoče.
Zadnji komentarji
Koliko procentualno avta stane prozivodnja je velik vprašaj, vem pa kaj misliš, pa vseeno. v BMW-ju za 50 tiso
Lahko. Kot prvo moram povedati da zame osebno noben avto ni vreden tega denarja. Ampak zakaj je ta toliko vred
Večino takšnih primerkov je s tablico LJ. Ti imajo res toliko opravkov sami s seboj, da ne morejo še nakazovat

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali