Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Kia Stinger GT
Kia, kot je še ni bilo
Leta 2011 so pri Kiji predstavili zanimiv športen koncept, ki je šest let kasneje dobil izjemno všečno serijsko verzijo. Glede na to, da so obliko risali v oblikovalskem studiu v Frankfurtu, bo ta po vsej verjetnosti na voljo tudi za evropske kupce.
Peter Pirkovič
8. januar 2017 | 20:53:52

Stinger GT, ki bo prihodnji teden predstavljen v Detroitu, je zgrajen na platformi, ki jo uporablja tudi Hyundaijev Genesis G80. Ta v dolžino meri 4,8 metra, širok je 1,87 metra, medosna razdalja pa meri 2,9 metra. 

Za Američane bo Stinger GT z dvema pogonskima enotama ter z dvo in štirikolesno gnano verzijo. Paradni konj bo 3,3-litrski twin turbo V6 motor s 370 konji in 510 Nm navora, kar bo dovolj, da ta športnik do stotice pospeši v 5,1 s, medtem ko najvišje izmerjena hitrost znaša 244 km/h, druga izbira pa bo turbo bencinski štirivaljnik z 255 konji. Opremljen z Brembovimi zavorami, mehansko zaporo diferenciala in sistemom učinkovitejšega porazdeljevanja navora obljublja izjemno zabavo med vožnjo. Da je predstava na cesti suverena pove tudi dejstvo, da so večino razvoja opravili na Nordschleife.

Ceno in ostale podatke razkrijejo v prihodnjih dneh.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija