Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi Q8 concept
Kraljevski petmetrski priljučni hibrid
Audi je v Detroitu pred kratkim javnosti predstavil novega člana družine Q, ki bo serijski verziji predstavljen v prihodnjem letu, ko je zanj načrtovan tudi začetek prodaje.
Peter Pirkovič Audi
9. januar 2017 | 14:40:49

Q8 s petimi metri dolžine, z dvema metroma širine, 1,7 metra višine in 2,98 metra dolgo medosno razdaljo predstavlja novo dimenzijo vožnje, saj poleg modernega zunanjega in notranjega dizajna in kopice naprednih sistemov, koncept prinaša še obilico prostora za štiri potnike (prtljažnik 630 litrov), kjer bo voznik vse upravljal preko številnih zaslonov na dotik. Torej, klasični gumbi in stikala so pri Audiju preteklost. 

Za pogon skrbi kombinacija 3.0 TFSI motorja z 245 kilovati in 500 Nm navora ter 100-kilovatni elektromotor s 330 Nm navora, a skupna sistemska moč znaša 330 kilovatov moči in 700 Nm navora. Litij-ionske baterije, ki jih je moč napolniti v dveh urah in pol, zagotavljajo 60 km vožnje brez emisij, skupno s polno posodo goriva pa Q8 zmore prevoziti 1000 km. Še več podatkov o njem razkrijejo v naslednjih urah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija