Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: družina Mercedesa E
Kupe in karavan, jeseni še kabrio
V teh dneh na slovenske ceste pripeljejo prvi primerki kupejevskega razreda E, ki tako skrbijo, da bo razred E dostopen širšemu krogu kupcev. Svojo pot istočasno zdaj, uradno, začenjajo še E karavan, E Allterrain in AMG verziji.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
8. april 2017 | 7:02:56

cenik.pdf

Kratka predstavitev modelske palete E kaže na dejstvo, da bo pri Mercedesu tudi letos tempo precej naporen. Do zdaj so prodali že nekaj več kot tristo primerkov, kar je primerljivo z ostalima dvema nemškima konkurentoma, in hkrati pokazali prst nanje glede umetnega napihovanja prodajne statistike na slovenskem trgu. Če je pri njih statistika pokazala, da je bilo lani izvoženih 62 Mercedesov, je izvozna številka, tako Audija in BMW-ja, precej krepka. Skoraj 500 oziroma 600 vozil je našlo pot izven slovenskih meja. 

Pri Mercedesu, po avtomobilskemu salonu in tradicionalnih modnih večerih, zdaj med kupce v Sloveniji pošiljajo novega kupeja E, ki velja za precej elegantnega predstavnika in hkrati nišni produkt, kar posledično pomeni le nekaj prodanih primerkov letno. Skupni obračun naj bi letos ob koncu leta pokazal 140 prodanih primerkov, prihodnje leto pa 180. Mišljeno je celotna paleta razreda E. Od predhodnika je novi model za 12 cm daljši (4,82 m), za 11 cm ima daljšo tudi medosje (2,87 m), temu primerno je več prostora tako spredaj kot zadaj, dobil je novo svežo obliko pod katero se je podpisal Robert Lešnik, medtem ko je tehnika pod kožo tako rekoč enaka (znani motorji z razponom moči od 143 do 245 kW). Enaki so tudi vsi asistenčni sistemi, ki so povečini na seznamu za doplačilo. Osnovna cena kupeja E220d znaša dobrih 53 tisočakov, najvišje pa trenutno seže E400 kupe, katerega cena znaša nekaj manj kot 80 tisoč evrov.

Precej več zanimanja za razred E bo predstavljal karavan, ki bo kupce navduševal s prostorno kabino in še bolj prostornim prtljažnikom, ki meri od 620 do 1820 litrov, zračno vzmetenje na zadnji osi je serijsko, dodatno pa si bo lahko kupec omislil tudi električno poklopno vlečno kljuko in kup drugih uporabnih dodatkov. Če to ne bo dovolj, obstaja še šminkersko terenska izvedba z nekaj dodatnimi plastikami na karoseriji, serijskim štirikolesnim pogonom, zračnim vzmetenjem in za skoraj 3 cm višjim odmikom karoserije od tal, da se z njim uporabnik lahko mirne volje odpelje na bližnji hrib. Trenutno je E Allterrain na voljo le z dvolitrskim 143-kilovatnim dizlom (kasneje tudi 350d in 400d) za osnovno ceno 60.350€, medtem ko je klasični karavan na voljo za manj kot 50 tisočakov.

Če tudi to ne bo dovolj, potem velja pripraviti 156.900€ za E63 AMG karavana s 571 konji. Oziroma imamo še boljšo idejo. Za 174.550€ je možno odpeljati 612-konjskega E63 AMG S s štirikolesnim pogonom 4Matic+, ki ima na voljo funkcijo Drift mode. Uf, kakšna nora zabava bi to bila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija