Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: prenovljeni Mercedes GLA
Več opreme za skoraj isto ceno
Z današnjim dnem na slovenske ceste Mercedes pošilja še prenovljenega GLA, ki si je v zadnjih treh letih nabral nekaj več kot 200 kupcev. Dobrih 70 letno.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. april 2017 | 8:32:39

cenik.pdf

No, zdaj so apetiti nekoliko večji, saj bi še letos na ceste radi pospremili vsaj 90 novih primerkov. GLA to pot ni doživel korenite prenove, ampak le nekaj olepšav na zunanjosti, v obliki novih odbijačev, zadnjih luči, žarometov, kjer je ksenonsko tehnologijo zamenjala LED, dodali so novo barvo in rahlo osvežili ponudbo platišč. Notranjost se predstavlja z znano obliko, a z novimi materiali, multimedijo, ki podpira vse pametne telefone in s paketom kamer za 360-stopinjsko ptičjo perspektivo, medtem ko bo zagon motorja odslej na voljo le preko gumba (pametni ključ). Izbira profila vožnje ima po novem še dodatno možnost in sicer izbiro terenske vožnje (Offroad).

Motorna paleta ostaja povsem enaka, čeprav gre za nekoliko starejše motorje, ki jih bodo prihodnje leto zamenjali tisti z novejše generacije. Torej, tudi pri prenovljeni verziji so na voljo trije dizelski in pet bencinskih motorjev, z razponom moči od 80 do 280 kilovatov, z možnostjo izbire štirikolesnega pogona in sedemstopenjskega samodejnega menjalnika. V ponudbi bencinskih motorjev velja omeniti novo pridobitev GLA 200 (dvolitrski motor s 135 kW) v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Kot pojasnjujejo pri uvozniku je GLA od predhodnika v povprečju za 800€ dražji, a je zato serijsko opremljen s tempomatom, 17-palčnimi platišči in gumbom za zagon motorja. Tega predhodnik namreč ni imel. Cene osveženega GLA se gibljejo med 30.790€ pa vse do 57.150€ za 381-konjski GLA 45 AMG.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija