Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: prenovljeni Mercedes S
Novi motorji in dovršeni asistenčni sistemi
Mercedes v Šanghaju predstavlja prenovljeno admiralsko ladjo, kjer je imel Robert Lešnik precej manj dela od ekipe, ki je razvija sodobne asistenčne sisteme in nove motorje.
Peter Pirkovič Mercedes
18. april 2017 | 17:11:31

Osvežitev na polovici življenskega ciklusa ne prinaša korenite oblikovne spremembe, pač pa oblikovne olepšave, temu posledično tudi dimenzije ostajajo na svojih znanih mestih. Spredaj se je opazno spremenil le odbijač, LED dnevne luči, nova je vsebina žarometov, ki ponujajo boljšo LED osvetlitev, vključili so novo obliko platišč in nekaj novih barv, medtem ko zadek ostaja bolj ali manj enak kot doslej. 

Veliko več napredka je na tehniki. Mercedes uvaja novo različico S560, ki jo poganja štirilitrski V8 motor s 345 kW (469 KM), ta isti motor, a s 450 kW (612 KM), zdaj zamenjuje upokojeni 5,5-litrski V8 stroj v izvedbi S63 AMG, ki je na voljo v kombinaciji z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Na voljo bosta tudi dve dizelski različici in sicer obe z novim trilitrskim šestvaljnim dizlom, ki pri oznaki S350d razvija 210 kW, pri S400d pa 250 kW. Vse različice so serijsko opremljene s 4-kolesnim pogonom 4Matic. Seveda, ne bo manjkala niti hibridna verzija, ki jo v osnovi poganja nov trilitrski šestvaljnik z dodatkom pomoči elektromotorja, slednji pa omogoča, da brez emisij voznik prevozi do 50 km.

Spremembe so opazne tudi v notranjosti. Novi so številni materiali, nov je volan, izboljšana je multimedija, serijsko sta na voljo dva 12,3-palčna zaslona, kjer uporabnik spremlja vse podatke in upravlja določene sisteme, na voljo 64 različnih nastavitev osvetlitve v notranjosti, vrhunec pa predstavljajo sedeži z wellness funkcijo, kjer voznik in sopotnik lahko izbirata med 6 različnimi programi masaže. Prav tako ne manjka možnost brezžičnega polnjenja pametnih telefonov in povezovanje le teh, s pomočjo aplikacije na telefonu pa je možno Mercedesa S tudi zapeljati v garažo, ne da bi v njem sedeli.

Avto, ki v prodajne salone prihaja julija, ima kopico asistenčnih sistemov, o katerih smo že pisali, nima pa še uradne cene oziroma ni znano koliko je dražji od predhodnika, za katerega so od leta 2013 zabeležili 300 tisoč prodanih primerkov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija