Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Prenova: Peugeot 308
Najmilejša prenova
Pri Peugeotu so prenovili 308-ico, ki navzven sicer ne kaže pretiranih znakov posodobitve, a se hkrati lahko pohvali tudi s številnimi novostmi.
Marko Hanželič
5. maj 2017 | 8:00:17

Na sprednjem delu nič novega, bi lahko rekli, z izjemo maske hladilnika, ki odslej sovpada z najnovejšo različico hišne oblikovalske filozofije in odbijača, kamor so namestili malce drugačne meglenke. O zadku za zdaj ne vemo kaj prida, a pričakovati gre, da so tudi tam spremebe omejene na svetila in odbijač.

Več novega je pod povrhnjico, saj je 308 od modela z ničlo več podedoval nekaj sistemov aktivne varnosti in zametkov avtonomne vožnje. Omeniti velja sistema Active Safety Braking in Active Lane Departure Warning, sistem za pomoč pri manevriranju in samodejno parkiranje Visiopark 1 in najnovejšo različico i-Cockpita s podporami za MirrorLink, Android Auto in Apple CarPlay.

Pod motornim pokrovom je mogoče srečati dva dizelska predstavnika in enega bencinca. Močnejši izmed dveh dizlov je BlueHDi 180 S&S, ki je že v osnovi sklopljen z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, druga možnost je BlueHDI 130 S&S, tretja pa trivaljni bencinec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija