Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Honda Civic
Deseta generacija in novo upanje za legendo
Pri slovenskem zastopniku za vozila Honda so v teh dneh na ceste poslali prve primerke Civica, ki se kupcem predstavlja s povsem drugačno obliko in novo motorizacijo. Če so lani v zatonu predhodnika uspeli prodati 57 primerkov, so letošnji prodajni apetiti precej večji. Načrt je prodati vsaj 200 Civicov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
16. maj 2017 | 16:51:09

cenik.pdf

Da bi bi načrt dejansko uresničljiv se čez dobrih 14 dni ponudbi pridružuje še limuzinska izvedba, konec leta pa še sloviti Type-R, ki je nedvomno najbolj zaslužen za prepoznavnost tega modela v zadnjih letih. A teh bo na cestah zelo malo. Deseta generacija Civica je v primerjavi s predhodnikom spremenjena v vseh pogledih in prvi kilometri po Gorenjskem kažejo, da gre za nedvomno odličen izdelek, kjer bo pri izbiri še najbolj odločala zunanja oblika. A o tem bodo svoje povedali kupci. Novi Civic, ki je nastajal na novi platformi, je dimenzijsko nekoliko drugače zasnovan. Za 13 cm je pridobil v dolžino (4495 mm), za 3 cm ima daljšo medosno razdaljo (2700 mm), prav tako za 3 cm je širši (1800 mm), medtem ko višina avtomobila znaša 1420 mm. Omeniti velja tudi velikost prtljažnika, ki je skupno pridobila zgolj en sam liter v primerjavi s predhodnikom in zdaj meri 478 litrov, a je ta precej bolj dostopen zaradi širše odprtine, ki omogoča lahkotno nalaganje. V notranjosti so opazne oblikovne spremembe armaturne plošče, z novimi digitalnimi merilniki in osrednjim zaslonom (Garmin navigacija) na dotik v slovenščini (za doplačilo), že na prvi vožnji so se izkazali udobni sedeži in nekoliko višja postavitev menjalne ročice, številni novi materiali, izboljšana zvočna izolacija, spregledati ne gre niti gumba za zagon motorja, izbire voznega profila in možnost brezžičnega polnjenja. 

Pri tehniki bo v naslednjih nekaj mesecih vse temeljilo na dveh bencinskih motorjih, ki zamenjujeta dosedanji 1,8-litrski bencinski motor. Downsizing prinaša možnost izbire litrskega turbo VTEC motorja s 95 kilovati in 1,5-litrskega VTEC s 134 kilovati. Pri obeh je možno izbirati ročni šeststopenjski in CVT menjalnik. Konec leta se ponudbi pridružuje še 1,6-litrski dizelski motor z 88 kilovati moči. Pri Hondi so za izboljšanje obnašanja vozila na cesti prilagodili nastavitve na podvozju, uporabili novo vzmetenje, za 34 mm znižali težišče, izboljšali porazdelitev teže (61:39) ter znižali težo vozila z uporabo kakovostnejših, trših in lažjih materialov.

#slia6#

Odvisno od izbire motorja je tudi oprema vozila. Pri izbiri 1.0 VTEC turbo motorja ima kupec na voljo štiri pakete opreme (Comfort, Elegance, Executive in Premium), pri 1.5 VTEC motorju pa se izbira omeji na Sport, Sport Plus in paket Prestige. Vsi paketi so dobro založeni tudi z varnostno opremo. Namreč, pod okriljem Honda Sensing se skrivajo uporabni varnostni dodatki v obliki samodejnega zaviranja v primeru naleta, opozarjanje na mrtvi kot in nenamerno menjavo voznih pasov, tu je tudi aktivni tempomat in prepoznavanje prometnih znakov. 

Najcenejši Civic z 1.0 VTEC motorjem pri nas stane 17.990€, upoštevajoč promocijski popust dveh tisočakov, medtem ko različica z 1.5 VTEC, z enako visokim popustom, v osnovi stane 20.990€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ewzkgx
Jao še pri Hondi so namontirali sranje od električne ročne A kdo ve če je tako v vseh paketih opreme, ali ima kakšna bolj osnovna še klasično ročno?
16.5.2017 21:30:05
spartan
Verjetno najcenejša oprema, tako je pri VW-ju.
17.5.2017 8:12:12
slovencsm
Ali sem edini, ki se mu zdi, da je oblika katastrofa? Ok, če bi bil na elektriko. Ampak da njihov udarni model takole izgleda, pa mislim, da ni realna prodaja 200kom na leto. Vem, da je oblika subjektivni faktor ampak zame je tole huda eksotika.
17.5.2017 8:20:56
alfafil
Dobra ponudba in praktično vozilo kljub nenavadni obliki. Vredno premisleka. 1,5 182KM sport za 21000 evra.Še enkrat vredno premisleka.
17.5.2017 11:12:30
jetman
Kako so raztegnili tega civica. A hibridne verzije pa ne bo?
17.5.2017 11:15:25
ewzkgx
Meni avto ni nekaj grd, je pač malo drugačen, poseben..., sigurno bi ga raje vzel kot kakega dolgočasnega golfa ki ga vidiš že skoraj pri vsaki hiši...
17.5.2017 19:34:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija