Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Škoda Karoq
Karoq kot zamenjava za Yeti
Devet mesecev po premieri Kodiaqa, za katerega so pri Škodi zabeležili že 37 tisoč naročil, so danes v Stockholmu predstavili najnovejšega člana SUV družine.
Peter Pirkovič Škoda
18. maj 2017 | 19:22:15

Pri Škodi so po začetnem prodajnem uspehu Kodiaqa prepričani, da so uspeli sestaviti novega prodajnega prvaka, ki se bo kupcem predstavil konec oktobra oziroma novembra. Karoq, ki je več kot dostojna zamenjava za Yetija, je oblikovno precej soroden z velikim Kodiaqom, a dimenzijsko se vendarle razlikujeta, saj gre pri novincu za manjšega brata. V dolžino novi Karoq meri 4,38 metra, v širino 1,84 metra, visok je natanko 1,6 metra, medtem ko medosna razdalja meri 2,63 metra. In če še malo ostajamo pri dimenzijah, velja omeniti 521-litrski prtljažnik, ki ga je mogoče povečati na 1630 litrov oziroma na skupno kar 1800 litrov, v primeru odstanitve treh sedežev v zadnji vrsti (VarioFlex).

Karoqova motorizacija bo zajemala pet motorjev. Dva bosta bencinska in trije dizelski. Kupci bodo imeli na voljo izbirati 1,6-litrski TDI s 85 kilovati, 2.0 TDI s 110 in 140 kilovati, bencinsko ponudbo pa bosta predstavljala 1.0 TSI s 85 kilovati in 1.5 TSI s 110 kilovati moči. Poleg ročnega 6-stopenjskega menjalnika, bo možno kombinirati še 7-stopenjski samodejni DSG menjalnik in štirikolesni pogon z offroad programom vožnje.

Karoq bo kot prva Škoda imela na voljo digitalne merilnike in popolne LED žaromete, opremljena bo nadgrajeno multimedijo (Apple CarPlay, Android Auto in MirrorLink) z dostopom do spleta in Wifi točko, preko Škoda Connect aplikacije na telefonu pa bo mogoče spremljati nekatere bistvene podatke o stanju avtomobila. Škodini razvojniki niso pozabili niti na E-Call gumb in kopico varnostnih asistenčnih sistemov (samodejno zaviranje v sili, opozorilo za mrtvi kot, aktivni tempomat do 210 km/h, parkirni asistent in številni drugi).

O cenah na premieri v Stockholmu niso govorili, saj te predvidoma do naslednje premiere jeseni v Frankfurtu ostajajo skrivnost. A če povzamemo besede šefa slovenskega zastopnika vozil Škoda, Petra Podlipnyja, se Karoqu nikakor ne slabo piše. Podlipny je na nedavni domači premieri Kodiaqa napovedal, da bo Karoq v prihodnjem polnem letu v Sloveniji našel več kot tisoč kupcev. Zgovoren podatek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Kljub hudo generčnemu dizajnu, ki se z Yetijem ne more primerjati, rad verjamem Podlipnyju
18.5.2017 22:49:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija