Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Audi A5 Sportback G-Tron
Plinar s posebno barvo
Audi je na Vrbsko jezero pripeljal novega člana A5 družine, ki po vzoru manjših karavančkov A3 in A4 prav tako ponuja pogon na CNG.
Artur Švarc
24. maj 2017 | 16:17:03

Avto bo v prodaji za vse, ki kombinirajo petvratnega A5 z cenejšim gorivom, od letošnjega poletja naprej. Da tega ne bi pozabili, so pri Audiju zadevo pripeljali k našim severnim sosedom v malce drugačni podobi – črno-modra z vzorcem satovja na modri. Še nekaj modrih poudarkov je v lučeh in na zavornih čeljustih, vkomponirani pa so tudi na oznakah G-Tron.

Srce avtomobila je 2.0 TFSI s 125 kW in 270 Nm navora, vrbskojezerski koncept pa ima S-tronic menjalnik. V dnu zadka so rezervoarji za 19 kilogramov plina, narejeni pa so iz karbonskih plasti in praktično neuničljivi. Čeprav to ne bo najbolj mišičasti A5, tudi v plinski različici do stotice potegne v spodobnih 8,5 sekunde, končna hitrost pa je 226 km/h. A bolj kot zmogljivosti so tu pomembne druge številke – G-Tron porabi 3,8 kg plina na 100 kilometrov, v bencinskem načinu pa 5,6 litra bencina. Samo na plin naj bi G-Tron uspel prevoziti 500 kilometrov in še 450 na bencin.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija